Av Even Lubeck (tekst) og Dag Håkon Hellevik (foto)

Dag Håkon og undertegnede ankom QPRs treningsanlegg i 10-tiden, en drøy time før treningen startet. Etter den begredelige kampen fredag hadde det vært passende med straffetrening i samtlige 90 minutter, men sånt blir tydeligvis ikke praktisert. Merkelig.

En del kjente og kjære fjes dukket ikke opp under mandagens morgenøkt på Harlington. Hverken Charlie Austin, Jamie Mackie, Leroy Fer, Paul Konchesky eller Armand Traore stilte på treningen. Charlie Austin ble som vi dessverre husker skadet i andre omgang mot Fulham på fredag og er ute i en drøy måned. For Jamie Mackie er det mer alvorlig, skotten må belage seg på 8-12 uker uten fotball. Mackie spilte kun ti minutter mot Fulham før han måtte kaste inn håndkle og innse at han går en fotballfri høst i møte. Leroy Fer og Paul Konchesky trente tidligere på morgenen og deltok ikke på fellesøkta. Fer fortalte oss at han følte seg bra etter fredagens kamp, selv om kampen i seg selv var grusom.

- Beklager gutter, sa både Matt Phillips, Leroy Fer og Jamie Mackie til oss etter tur, og hintet til fredagen på Craven Cottage.


JET viser spensten og setter inn en heading, utagbart for Alex Smithies. Skal vi klare oss uten Charlie Austin må han prestere noen slike også i kamp de kommende ukene.

Treningen mandag, den første etter fadesen mot Fulham, startet med en enkel pasningsøvelse i par. Selv på dette nivået sliter spillerne med å slå fem vellykkede pasninger til hverandre, selv om de kun står ti meter unna hverandre. Enten ble ballen for høy, for upresis eller for kort. Etter en rolig start på økta blir spillerne delt inn i tre lag. Rødt lag besto av Samba, Angella, Yun, Gladwin, Faurlin, Chery og Luongo. Gult var Sandro, Onuoha, Hill, Doughty, Phillips og JET, mens Toszer, Perch, Hall, Manning, Henry og Polter var en del av hvitt lag. Firkanten med to i midten holdt høyt nivå, med mange frekke hælflikker og tuneller. 


Chery fører ballen, tett fulgt av Tozser og Luango. Samba  Diakite ser på, noe som har vært hans rolle hele tiden etter at han returnerte fra lån i Saudi Arabia.

Etter oppvarmingen gikk de inn i en possesionøvelse med tre lag. Hvitt lag startet utenfor et avgrenset område, gult mot rødt inni. Laget på utsiden hadde kun et touch når de fikk ballen, mens gult og rødt hadde maks tre. En øvelse med mange gode kombinasjoner, men også her var det mye upresist. Etter en halvtime med possesion, spilte de kamp med samme prinsipper. Et lag med vegger rundt hele banen som kun hadde et touch, mens to lag spilte mot hverandre.

Etter en drøy time gikk spillerne som startet fredagens kamp i garderoben. De fikk fri den siste halvtimen og skulle inn på anlegget og ha yoga. Nedum Onuoha, en gammel kjenning, kom bort og slo av en prat. «The Chief» var like imøtekommende nå som han var etter Stoke-kampen på høsten og da jeg intervjuet ham etter Burnley-kampen i desember i fjor.


Lenge skadde Yun er på bedringens vei, har vi latt oss fortelle. Her trener han til klubbmesterskapet i lyskestrekk, mens vennene hans spiller fotball i bakgrunnen.

 Men hvordan foregår en treningsuke for en QPR-spiller i Championship? Jamie Mackie fortalte om en uke med trening hver dag, foruten søndag.

- Kampene er som oftest på lørdager, og da får vi fri på søndag, forklarer han.

- Mandag er det en tidlig og rolig restitusjonsøkt, hvor de de som spilte i helgen tar det ekstra med ro. Tirsdag er det trening med høy intensitet, det er den dagen i uka som er tyngst for oss. Etter trening hender det ofte at vi tar en tur innom gymmen og løftet vekter. En rolig økt onsdag blir etterfulgt av en taktisk trening torsdag. På fredag er det en kort og forberedende økt hvor vi trener på cornere og øver inn trekk til kampen på lørdag. Blir det lurt inn en onsdagskamp blir den harde tirsdagøkta droppet og erstattet med en rolig kampforberedende økt.


Jamie Mackie, med feit bandasje rundt det vonde låret, ga oss en gjennomgang av en vanlig treningsuke for QPR-gutta. Vi gjorde et større intervju med Jamie som vil bli å finne i desemberutgaven av Superhoops.

Treningen ble avsluttet rundt 12.30, men én spiller sto igjen på feltet etter endt økt. Tjaronn Chery, nederlenderen som gikk i garderoben etter å ha blitt byttet ut etter 35 minutter på fredag, sto og pratet med sjefstrener Steve Gallen. «We lose together and we win together», var den klare beskjeden fra Gallen. Chery nikket og svarte «Yes» rundt ti ganger før de to ble stående og prate i ytterligere ti minutter. Jeg vil tro at Chery ville ta bussen hjem med Taarabt i pausen, men slik ble det altså ikke.

 Vi vinner sammen og vi taper sammen.