Av STIAN KARLSEN

Stefan Johansen har vi drømt om hele sommeren. Den overgangen har tatt tid, noe som var forventet, ikke minst på grunn av managerskifte i Fulham. Nå er klubbene blitt enige om at  £600 000 er en passende sum med ett år igjen av kontrakten. Stefan har signert for tre deilige år for oss. 

Den er så viktig, og vi gleder oss til å komme på stadion og rope ut navnet til en nordmann. Ikke bare er han nordmann, for han har allerede spilt seg langt inn i fansens hjerter i W12, med strålende spill fra januar til mai på lån. Han har alle forutsetninger for å lykkes hos oss og vi gleder oss til å være en del av det. Velkommen Stefan!! 

Manchester United
En stort bedre oppkjøringskamp enn Manchester United på hjemmebane kan man ikke drømme om. Hvis man plusser på en seriøst god prestasjon, publikum på tribunen og seier mot verdens mest populære lag så kan man trygt si at dette overgikk alle forventninger. Greit, Ole Gunnar Solskjær stilte ikke med førsteelleveren sin til dette oppgjøret, men det var likevel nok av stjerner i startoppstillingen. Lingard, Greenwood, James, Matic og Wan-Bissaka for å nevne noen. 

QPR stilte tilnærmet toppet. Dieng i mål. Dickie, De Wijs og Barbet bak, Odubajo (på prøve) og Wallace som vingbacker med Chair og Ball sentralt. Fremover var det Willock bak nyankomne Dozzell og Austin på topp. 

Oppskriftsmessig 0-1
Etter tre minutter skulle dette se ut til å bli enkel match for United. De glir elegant gjennom trebackslinjen og plutselig er Lingard alene med Dieng. Iskaldt setter Lingard ballen i det lengste hjørnet og stillingen er 0-1. Jaja, vi har i alle fall signert Stefan Johansen... Det var tanken som gikk gjennom hodet. 

Super-Charlie
Det skulle bare gå fire minutter før lagene var like langt igjen. Hvem andre en Charlie Austin kunne sette den?
Fint spill av QPR opp langs venstresiden ender med innlegg fra venstrefoten til Barbet. United-forsvaret var ikke tilbake fra ferie og gir Austin plass i midten. Han får det til å se enkelt ut da han stanger inn utligningen fra 7 meter. 

1-1 var også resultatet etter 45 minutter. QPR viste at de var fullt på høyde og man lar seg imponere over kvaliteten, spesielt med tanke på at dette er første oppkjøringskamp. Det gir rett og slett forventninger dette. Deilig!

E7FvQsCXsAIPT1D.jpeg

Bytter og QPR-dominans
Begge lag gjorde som forventet endringer i pausen. Solskjær med fire endringer, mens Warburton nøyde seg med tre. Dieng, De Wijs og Austin gikk ut, mens to nye fjes (Jimmy Dunne og Joe Walsh) ble introdusert sammen med Lyndon Dykes. 

Etter pause skulle det bli fest på Kiyan Prince Foundation Stadium. 

Etter en jevn start på omgangen så skulle det smelle ordentlig. 

Odubajo og 2 x Dykes
Etter 52 minutter kom 2-1. Fint spill på høyresiden som ender i innlegg på dørlinja motsatt. Der dukker Lee Wallace opp og viser overblikk med sin pasning 45 grader ut til Dykes på 10 meter. Dykes skyter via et United-bein og i nettmaskene. Det var magisk å se stadion "eksplodere"!! 

Drøye fem minutter senere kom kampens øyeblikk. Moses Odubajo, for tiden på prøvespill og klubbløs, bestemte seg for å vise frem hva han er god for. Skal vi basere oss på dette så bør signaturen allerede være på papiret!! 

Odubajo dra seg inn fra høyreflanken, drar seg forbi Pereira og lader skuddfoten fra drøye 20 meter og ballen går klokkerent i det korteste hjørnet. Strålende skudd og en meget god kamp fra den skadeforfulgte prøvespilleren. Det er forventet at han får tilbud om kontrakt og signerer i løpet av den kommende uken. 

Nye to minutter går og Lyndon Dykes vil helst ikke være i skyggen av Odubajo. Han drar seg fri fra Brandon Williams og curler ballen med venstrebeinet mellom beina på Tuanzebe i det lengste hjørnet. Det står 4-1 etter timen spilt. Tankene går tilbake til første nyttårsdag 1992 på Old Trafford hvor QPR vant nettopp 4-1, uten sammenligning forøvrig. 

dykes.jpeg

Mange bytter og redusering
Kort tid etter scoringen gjør Warburton mange endringer. Barbet, Dickie, Wallace, Willock, Odubajo og Chair blir erstattet av Albert Adomah, Charlie Kelman, George Thomas, Conor Masterson, Sam McCallum og Osman Kakay. Det siste kvarteret får også Andre Dozzell og Dominic Ball tatt av da ungguttene Faysal Bettache og Stephen Duke-Mckenna fikk sjansen. 

QPR fortsatte med å spille strålende fotball og kjørte kampen i lange perioder. Det ble ingen flere scoringer og det endte heller med en trøstescoring til gjestene ved Elanga, uten at det tar noe fra prestasjonen til gutta våre. Det var bare smil så langt øyet kunne se når kampen ble blåst av. 

For en helt fantastisk sommerdag... 

Nå kan sesongen bare komme. Er ikke bekymret et eneste sekund. Dette ser nesten ut til å være for godt til å være sant!! 

U R´sss