Av STIAN KARLSEN

Sesongens første kamp er noe ekstra hver eneste gang. Det pirrer litt ekstra og man sitter med følelsen at den ene kampen kan definere sesongen som ligger foran oss.  

Mark Warburton stilte med en ellever som var ganske oppskriftsmessig. Joe Lumley får tillit som keeper i sesonginnledningen. Fireren foran ham bestod av Kakay, nye Dickie, Barbet og Wallace. På midten var det defensivt ansvar på vår nye kaptein Cameron i tospann sammen med Tom Carroll. Kantene var bekledd sv Osayi-Samuel og Chair med Luke Amos sentralt bak spissen vår Lyndon Dykes.   

Ingen Ryan Manning, noe som trolig er et resultat av hans kontraktsituasjon og manglende vilje til å undertegne en forlengelse.  

 

Påskrudd 

Tenningsnivået og energien til QPR virket å være på plass når dommeren blåste i gang oppgjøret. Laget vant de fleste duellene og man  klarte å holde ballen nede på gressmatten i spillet. Første kvarteret var QPR det klart førende laget på banen uten at det ble produsert målsjanser i noen ender av banen.  

Bright Osayi-Samuel åpnet med et par veldig hode raid på sin høyreside og var mer enn en håndfull for sitt "frimerke" Tyler Blackett.  

Første målsjanse 

Kun en målsjanse den første halvtimen, og den gikk til bortelaget. Innlegg fra venstresiden og heading fra Lewis Grabban fra 10 meter. Avslutningen truer ikke Lumley da den går  par meter til side for mål, men en målsjanse skal det kategoriseres som.  

Kampen er jevn og severdig selv uten målsjanser og tilskuere. Mange interessante dueller og vi fulgte våre nye spillere med argusøyne. Dickie og Dykes ser ut til å være hva vi forventer. Carroll kanskje hakket bedre enn hva forventningene var hos undertegnede. Carroll var dominerende i QPR sitt oppbyggende spill, og drysser «boksåpnerpasninger». QPR manglet bare sistepasningen for å skape de virkelig store sjansene.  

Det var forøvrig en merkelig opplevelse å se Luke Freeman i sin røde Forest-trøye. Tør påstå han kler blåhvite hoops langt bedre. Heldigvis for oss var ikke godeste Luke Freeman like dominerende denne ettermiddagen på Loftus Road (jada...Kiyan Prince Foundation Stadium) som i sine glansdager hos oss.  

 

Målløst til pause 

Kampen oste ikke av scoringer og førsteomgangen ebbet ut uten scoringer. En helt ok omgang for oss og tipper Mark Warburton sin pauseprat var av den ganske rolige sorten med en oppfordring til å fortsette i samme sporet med litt mer kvalitet i motstanders 16-meter.  

 

FOR HT.jpeg

Ingen bytter 
Andreomgangen startet som den første avsluttet. Laget var uendret og det var mye bra spill langs bakken fra våre gutter. 

Det var imidlertid ikke dette som skulle føre QPR i ledelsen...  

 

Straffe --> Dykes --> Mål 
Sesongens første mål for QPR skulle komme på et straffespark. Joe Lumley spiller en lang ball ut på vår venstreside. Wallace går i duellen og vinner denne og Dykes stikker i bakrom. Han blir skubbet overende av Figueiredo og dommeren peker på straffemerket. Den saken er helt grei...  

Dykes tar straffesparket selv. Det utføres med stil og no-nonsense. Knallhardt litt til venstre for keeper. 1-0 til QPR.  

 

Forest-press 
Scoringen går over i et naturlig Forest-press de neste 10 minuttene. QPR forsvarer målet til Lumley på heroisk måte og unngår de virkelig store mulighetene. Joe Lumley var god i feltet og plukket ned et par innlegg som kunne blitt farlige. Litt over timen spilt så jevnet kampen seg ut igjen og QPR kunne by på noe fremover i banen. Ett frispark fra venstre ved Ilias Chair ender på hodet til Barbet på lengste. Franskmannen får akkurat for spiss vinkel og header i nettveggen. Minutter senere spiller QPR fin fotball og Osayi-Samuel kommer til grei avslutningsmulighet i 16-meteren. 

 

Halvveis i den andre omgangen begynner vi å tro at tre poeng er realistisk. 

 

Bytte CarrollàThomas 
74 minutter spilt når Tom Carroll har gjort sitt for dagen. En strålende førsteomgang, noe mer usynlig i den andre.Har liten matchtrening så byttet ser fornuftig ut. 

 

Minuttet etter Thomas har kommet på banen så skaper QPR en stor mulighet. Luke Amos «stjeler» ballen fra Ameobi langt inne på halvdelen til et Forest i ubalanse. Dykes får ballen i feltet og prøver å spille en helt ledig Thomas, men dessverre kommer pasningen litt bak innbytteren og sjansen ebber ut i ingenting. 

 

Stor mulighet Forest
83 minutter spilt da Forest får sving på pasningsspillet. Ameobi finner Grabban langs bakken i feltet og Grabban avslutter direkte fra 14 meter. Avslutningen går en halv meter over og til siden for målet. Helt upresset burde toppscorer Grabban fått den på mål. Stor sjanse og vi puster lettet ut! 

 

Kontroll og dobling på overtid

Mot slutten er det Forest som ser mest shaky ut og gir bort ballen i farlige situasjoner. Der QPR-forsvaret er resolutte og kontante i sine klareringer så sliter Forest med kommunikasjonen. 

 

Grabban får igjen en mulighet på overtid satt opp av Ameobi, men igjen kan vi puste lettet ut over at spissen ikke har fininnstilt siktet til sesongpremieren. 

 

QPR dobler ledelsen rett før slutt, da Cameron stikker Dykes gjennom alene med Samba. Keeperen redder avslutningen, men må gi retur. Banens lille gigant, Ilias Chair, er på returen og pirker inn 2-0 fra kloss hold. YESS!!!!

 

Chair FOR.jpeg

 

Mye positivt, Chair best 

Mange positive ting å ta med seg fra denne matchen. Det mest gledelige er hvor solide vi ser ut defensivt. Lumley trenger knapt bevege seg for å holde nullen, og Forest har ingen avslutninger på mål!! 

Mye av æren skal to gode midtstoppere ha. Barbet veldig solid i lufta og samarbeidet med Dickie ser ut til å fungere meget godt. Dickie ser forøvrig ut som en helt nydelig signering. Ung, sulten, solid og klok i valgene sine. 

 

Best av alle var likevel Ilias Chair i dag. Det er playmakeren som gjør at vi forhåpentligvis ikke kommer til å savne Eze så mye som fryktet. Chair var i alle fall svært god i denne matchen, både med og uten ball. 

 

Dette var morosamt dere. La det fortsette!! J

 

U R´sss 

 

 

QPR-Nottingham Forest 1-0 (0-0)

Mål: Dykes (str 54) Chair (90+3) 

Dommer: Tim Robinson