Av STIAN KARLSEN
 

Definisjonen av «flytsone» er når man tar poeng, og gjerne tre av dem, i kamper man nødvendigvis ikke er det beste laget. QPR er definitivt ikke inne i en slik periode. Dominante i lange perioder av kampene og utbyttet er kun et fåtall av poeng. 

 

Mark Warburton sine menn gjør mye riktig, og vi ser mye god fotball, men effektiviteten er under enhver kritikk. De elleve, lite effektive, utvalgte mot Bristol City var: Dieng, Wallace, Barbet, Dickie, Kakay, Ball, Carroll, Chair, Osayi-Samuel, Willock, Dykes

 

Ingen overraskelser i dette laguttaket. 

 

Helt overlegne

QPR er gode i perioder av denne matchen, faktisk ganske lange perioder. Spillet går hurtig langs bakken, det er fremdrift og det skapes sjanser. Den store utfordringen er å sette sjansene og det er vanskelig å vinne fotballkamper når man trenger 8-10 klare sjanser for å få uttelling. 
Skulle gjerne hatt en Nahki Wells i dette laget, men dessverre spilte han med rød drakt for bortelaget denne kvelden. 

 
QPR dominerte fra start og trengte ikke mange sjansene før ballen lå bak Bentley i Bristol City-buret. 

 

Strålende innlegg fra venstresiden når Willock fant plass. Rob Dickie hang høyest i feltet og headet kontant inn QPR-ledelse fra 5 meter. Strålende start av våre gutter. Dickie sin første i QPR-trøya. Vel fortjent! 

 

Jaget nummer to
QPR fortsatte den gode starten også etter scoringen. Bright Osayi-Samuel hadde venstreback Jay Dasilva så langt ned i baklomma at han så ut som en skremt førsteklassing hver gang vår mann kom rettvendt. 

 

Dette var regien bak mange av sjansene som QPR skapte. Dykes, Chair, Carroll og Osayi-Samuel selv hadde alle gode muligheter til å doble ledelsen, men Bentley styrte enten sine forsvarsrekker godt, eller gjorde jobben selv. 

 

QPR så komfortable ut, og Bristol City hadde lite å komme med offensivt. 

 

Wells straffer oss

Det er ikke mange minuttene til pause da bortelaget utligner ut fra omtrent ingenting. Dette kommer på en halvveis kontring etter at QPR har hatt en brukbar mulighet. De spiller seg fri på venstresiden i feltet, og prøver å slå en pasning utover. Den treffer en QPR-forsvarer og går på tvers rett foran nesa til Dieng og triller på bakre stolpe. Der dukker Nahki Wells opp som troll i eske og kan enkelt sette inn utligningen. Før dette hadde vi knapt lagt merke til at Wells var på banen. 

 

Jeg siterer Andy Sinton på QPR+: «Hvordan i all verden kan det stå 1-1 i denne matchen?»

Pause 1-1. Ikke veldig oppløftende å gå i garderoben etter en så god omgang når lagene på scoretavla er like langt. 

1 FT.jpeg

 

Verre skulle det bli
Bortelagets manager, Dean Holden, var nok godt fornøyd med resultatet, men så nok som oss at laget slet på sin venstreside. Dasilva ble byttet ut og Tommy Rowe kom inn. Rowe skulle vise seg å bli så nært et «frimerke» man kan komme i fotball på Osayi-Samuel. Det ga resultater. 

 

Etter fem minutter av den andre omgangen skulle Bristol City ta ledelsen. Laget kontrer godt og Wells er sentral i forarbeidet. Tilslutt havner ballen hos Nagy som gjør en enkel finte for å få Ball i pølseboden før han bredsider avslutningen fra 12 meter ned i Dieng sitt venstre hjørne. 

 

Piffen borte
Da Bristol City tok ledelsen så virket det som om lufta gikk ut av våre gutter. Detvar i alle fall bortelaget som tok over styringen og hadde kontroll på oppgjøret. Det så rett og slett ut som det var blytungt og at man hadde mistet troen. Noe måtte gjøres. 

 

68 minutter var spilt når det kom et dobbeltbytte. Adomah og Bonne kom på banen for Ball og Dykes. Det skulle satses på poeng. 

 

Ingen umiddelbar effekt. Bristol City kontrollerte fremdeles det meste av begivenhetene den første tiden etter byttene og laget hadde flere muligheter til å øke ledelsen enn QPR hadde til utligning. 

 

Bonne stor sjanse
Macauley Bonne kom til en stor sjanse da Carroll sendte ham ut i en duell mot to forsvarere med et innlegg. På heldig vis landet ballen gunstig og Bonne fikk en avslutning på halvvolley fra 6-7 meter, men satte ballen centimeter utenfor.

 

Etter 82 minutter fikk vi et nytt bekjentskap. Charlie Kelman kom på banen Chris Willock. Kelman kom til klubben i sommer, men har slitt med skader. 

Nahki Wells var nær ved å sette 3-1 på et frispark fra 20 meter fem minutter før full tid. Han skrudde ballen over muren i det korte hjørnet, men ballen gikk via stanga og ut til utspill fra Dieng. 

 

Osayi-Samuel med siste mulighet

QPR hevet seg noe mot slutten av oppgjøret og kom til noen halvsjanser. Den siste kom etter tre av fire overtidsminutter. Bra spill hvor Bonne spilte kort til Kelman som trillet ballen videre til høyre mot Osayi-Samuel i feltet. Han fintet vekk en forsvarer og fikk avslutning med venstrebeinet. Avslutningen var langt unna samme stil som vorspielet og et par meter på utsiden fra god posisjon. 

 

En kamp med to ulike omganger. QPR burde ledet med 2-3 mål ved pause og klarte ikke riste av seg skuffelsen ved å ligge under tidlig i den andre omgangen. Det ble dessverre ryggen mot veggen resten av oppgjøret og utbyttet er ingenting poengmessig. 

 

Dette burde vi avgjort og fått med oss mer fra... 

 

Vi har et stort ønske om en julegave som inneholder en spiss som scorer mål på bestilling. Tør påstå at denne kampen hadde vi vunnet dersom Nahki Wells hadde byttet lag L

 

U R´sss

 

QPR-Bristol City 1-2 (1-1)
Mål:
Dickie (12), Wells (40), Nagy (50)