Av STEINAR SÆTHER

Nok et tap oppe i Preston. Og da forsvant også vår siste sjanse til sluttspill. At denne kampen kunne endt annerledes blir dermed mindre viktig. Vi har opplevd et skademareritt utover vinteren og våren, som selvsagt har noe med saken å gjøre. Når endatil flere andre har mistet sitt momentum blir det ikke så mye positivt tilbake. 

Jeg kunne tenkt meg et sluttspill, men ikke dermed sagt at vi måtte opp denne sesongen. Et sluttspill ville betydd at vi viste at vi dugde i teten, som igjen burde bety at noen spillere med ambisjoner foretrakk oss framfor andre. Litt naivt kanskje, å tenke sånn...?

Yorkshire og Huddersfield Langfredag. Vi kan nesten gratulerer hjemmelaget i denne kampen med nettopp sluttspill. Det er vel fortjent! Og det er ikke langt fra at Terriers faktisk kunne nådd andreplassen foran Bournemouth. Laget fra sørkysten er bare fire poeng foran, samtidig har de mange flere plussmål og to kamper til gode. Bakom lusker Nottingham med 67 poeng og to kamper mindre spilt. Slagene er ikke over før de er over.

Terriers har 11-5-4 på hjemmebane, som er mer enn godkjent. Borte har de "bare" 8-7-6 som heller ikke er så verst. Å være nummer fire med disse tallene viser at Championship atter en gang lever opp til sitt rykte som uforutsigbar. Et lag kan ha noen dårlige perioder og likevel være i tetbildet. 

Huddersfield slet tidlig på høsten med skader på noen av spillerne. Etterpå har de sluppet temmelig billig unna. Derfor har poengene trillet inn på konto - på 23 kamper har de kun tre tap, hvorav de fleste er tre poeng. 

Dette skrives allerede onsdag morgen så oppdateringer på lagene er fraværende. Men jeg anser hjemmelaget som favoritter i denne kampen. Ikke så overraskende, sier du, men vi vet at ingenting er sikkert i Championship. Så håpet om en liten overraskelse er alltid til stede.

GOD PÅSKE!