Av STEINAR SÆTHER

Tilbake på winning ways! Ikke var det vakkert utpå banen, men spenning og interessante situasjoner hele tida. Vi visste at Hattemakerne ville presse høyt og satset på lange baller framover. Middels suksess i første omgang, bedre i andre ettersom tynte kondisjonen til det ytterste og gikk nærmest tomme. Tre poeng er likefullt vakkert!

3 mål i kampen, men kun ett var "riktig", og det var straffemålet. Klar straffe selv om noen prøvde seg på "billig" straffe. 1-0 til Luton var straffbar hands i forkant. Nytt av året er at hver gang ballen treffer en hånd over skulderhøyde skal det bestraffes. Om så ballen kommer fra egen fot eller en spiller blir slått ut av balanse. At Marshall fortsatt ikke hadde gnidd søvnen ut av øynene var likevel veldig synd. Et mål som fortalte om en klubb i motgang.

2-1 til oss var klar offside. Når Amos står der han står, nesten i kroppen på keeper, forstyrrer han så mye at så lenge ballen er innom en spiller, samme hvilken farge, så må han bestraffes. VAR-mat i Premier League, i Championship kan sånne situasjoner gå begge veier. Søndag gikk det vår vei.

I dag er det tur til Nottingham, til banen vi elsker å tape på, johooo! Vi har det ene unntaket fra et par år siden, imidlertid var vi tilbake på galeien ved siste besøk på City Ground. Skogvokterne under ledelse av Steve Cooper har etter hvert fått sving på sakene og er nå en åpenbar kandidat til sluttspillet. 9. plass og 15-10-10 forteller at hjemmelaget er 4 poeng bak oss på 4. plass med èn kamp mindre spilt. Men det var før denne serierunden, for etter kampene i går kveld er vi nå nummer 5. Forest beholdt sin plass foran denne kampen. 

Samtidig er det verdt å merke seg at Forest var overraskende svake hjemme i fjor høst og står med 8-6.-7. Og legger umiddelbart til at særlig første del av sesongen var svak, slik at tallene har blitt mye bedre nå utover vinteren. Tallene viser foreløpig at de bedre borte enn hjemme, men da skal du vite at hjemmetallene på de siste 8 kampene er 7-1-0! 

Steve Cooper har et bra grep om Championship. Han gjorde mye bra med Swansea før Forest ville ha tjenestene hans. Cooper kjører på med svære Samba i mål. I forsvaret spiller han inn Spence, Worrall , McKenna og Cook. Sistnevnte var jo en mulig signering for oss i vinduet, men Forest ga han et bedre tilbud. På midten, som ser sterk ut, spiller Colback, Lolley, Johnson og Garner nesten alt. Johnson er skåringssterk denne sesongen og har 12 mål, det samme som spissen Grabban. Zinkernagel har også fått dreis på denne ligaen nå. 

Dieng er som kjent lenge ute, og Dykes forblir på tribunen litt til. To mann er garantert ute for hjemmelaget. Annet får vi vite om før kampstart.

Etter mitt hode er Forest favoritter. Historien er èn ting, hjemmeformen en annen. Seier med ett eller to mål vil være typisk i denne kampen, både hva kapasitet og form viser. Likevel kan vi klare en U, for Forest klarer ikke alltid i denne delen av sesongen å avgjøre kampene. Likevel tror jeg aller mest på 2-0 og hjemmejubel. Snufs!