Av DAG HÅKON HELLEVIK

QPR – Blackpool 2-1 (1-0) Dunne 31, Amos 89

Onsdag 23 februar 2022

Laguttaket denne onsdagskvelden var spesielt. Med en spiss på tribunen og to på benken startet vi kampen med fire forsvarsspillere og seks midtbanespillere i en slags 5-1-3-1-formasjon med Chris Willock på topp. Det så imidlertid ikke ut til å hemme oss fra start. Vi gikk ut av startblokkene i høy fart, men som vanlig sto ikke sjansene i kø. Det nærmeste vi kom den første halve omgangen var da Jeff Hendrick la et innlegg fra høyre som Willock bare nesten rakk frem til på bakre stolpe. 

Vi var likevel det beste laget gjennom hele omgangen, så da målet kom etter en halvtime var det fortjent. Ilias Chair la en corner fra venstre som hadde kurs for Pool-keeper Daniel Grimshaws bakerste kryss, men som den relativt uerfarne målvakten såvidt klarte å pirke vekk. Dermed var det klart for ny corner fra QPRs høyre. Stefan Johansen plasserte hjørnesparket nøyaktig der han skulle, i panna til Jimmy Dunne ved bakre stolpe!

Vi trodde nå at vi var i ferd med å feste grepet, men det trodde vi ikke veldig lenge! Dion Sanderson flatet ut Blackpools Reece James i en hard, men fair, duell i vår forsvarssone. Da Sanderson førte ballen opp mot midtbanen kom James etter ham med hevn i blikket og leverte en stygg takling bakfra, et soleklart oransje kort. Unge Dion lot ryggmargen ta over for hjernen i noen sekunder, grep motstanderen over skuldrene og gjorde et utfall med hodet.  Det kan knapt kalles en skalle, berøringen var så minimal at James ikke engang tok bryet med å late som om det gjorde vondt. Reglene og dommerpraksisen er imidlertid veldig klare, enhver antydning til nedskalling betyr en tidlig dusj. James slapp med gult og Sanderson fikk rødt, og begge deler er innenfor det vi måtte forvente. Midtstopperen fra Wolves, vikar for dagen fordi Rob Dickie sonet for gule kort, hadde bare seg selv å takke!

Vi hanglet oss igjennom de siste fem minuttene før sidebytte, og i pausen tok Warbs et defensivt grep. «Spissen» Chris Willock ble ofret til fordel for den defensive Dom Ball, som var det nærmeste vi hadde en forsvarsspiller på benken. The Dominator har ikke dominert på så mye annet enn B-laget i det siste, han er den som har blitt dyttet bakover i matkøen etter hvert som flere og flere midtbanespilelre enten er blitt fridskmeldte eller rekruttert utenfra. Dette var hans tredje innhopp siden november, men han spilte som «i gamle dager» og bidro nøyaktig med den kampviljen vi er vant til fra den kanten.

Tyngdeloven tilsa et sterkt press fra gjestene etter pause, og det fikk vi. Seny Dieng tok ut sitt beste da han i minutt 53 slo vekk en hard heading fra Callum Connolly, men han var ikke like heldig med timingen da han fikk gult kort for å sløse med tida bare fire minutter senere. Greit nok å ha som taktikk å la klokka gå, men det er kanskje litt tidlig å drive på slik med over halvtimen igjen å spille!

Warburton satte inn Luke Amos for Stefan og George Thomas for Ilias Chair senere i omgangen. Byttene var taktiske. Stefan gjorde sine saker bra etter «hviledagen» mot Hull, i tillegg til corneren la han også et glimrende frispark som Barbet burde ha satt inn med hodet!

Den av motspillerne vi var mest spente på var utvilsomt 22 år gamle Josh Bowler, som reiste til Everton sommeren 2017 etter 21 minutter på QPRs A-lag. Han har fått et aldri så lite gjennombrudd i Blackpool denne sesongen etter også å ha vært innom Hull, men det blir feil å si at han innyndet seg hos sine gamle fans. Med åtte minutter igjen på klokka var det han som satte inn den utligningen som måtte komme. Ei forsvarsrekke under press er avhengige av å treffe på hver eneste blokk og klarering, og den ene gangen vi bommet var det Josh som hadde flaksen. Skuddet hans var alt annet enn et godt treff, men da sleivsparket slo i bakken fikk ballen en bue som tok den klokkerent opp i Senys venstre kryss. Målet var Bowlers sjette for sesongen, hans fjerde på de siste seks kampene!

Vi som satt i stuene og så TV resignerte litt og forbannet Dion Sandersons idioti, men de ti gutta på banen gjorde det ikke. De overlevde såvidt en stor Pool-sjane bare minuttet etter utlikningen, men så leverte de to siste innbytterne seiersmålet. George Thomas løp opp langs venstre, og det var vanskelig å se om det var Luke Amos eller forsvareren han duellerte med på første stolpe som satte Georges meget gode innlegg i mål. Luke fikk kreditert scoringen, og det unner vi ham virkelig! Bare minuttet senere ble samme Luke offer for en kynisk felling fra omtalte Josh Bowler da han var på vei fremover for å sette opp enda en farlig situasjon. Det var en åpenbar «professional foul», men Josh fikk gult og ikke rødt fordi han ikke var siste forsvarer.

Seieren over Blackpool tok QPR opp til tredjeplass på tabellen. Det er en liten merkverdighet ettersom vi var nummer fire etter Middlesboro-kampen for to uker siden. Etter den tid har vi samlet beskjedne fire poeng på fire kamper. Vi har imidlertid passert Blackburn som i samme periode har fått bare ett poeng på sine to kamper! Downperioden har imidlertid kostet oss kontakten med Fulham og Bournemouth, som nå ser ut til å ha god kontroll i kampen om direkte opprykk. Minst ett poeng borte mot Blackburn på lørdag er imidlertid et must – får vi to kjappe til i trynet i de neste kampene mot Blackburn og Cardiff risikerer vi å lande helt nede på 8.-plass.

QPR: Dieng, Sanderson, Dunne, Barbet, Adomah, Hendrick, Field, Odubajo, Johansen (Amos 67), Chair (Thomas 83), Willock (Ball 45)

Gule kort: Dieng, Field, Ball
Rødt kort: Sanderson etter 41 minutter

Vi gir bestemannspremien til Dom Ball. Han har knapt spilt på tre måneder, men han viste nøyaktig den innsatsviljen og profesjonaliten som ble krevet av ham da han kom inn for å holde fortet i andre omgang. Også Sam Field gjorde en solid figur i en kamp hvor Dion Sanderson er den eneste som får karakter under middels. 22-åringen var imidlertid kjapt ute med å legge seg flat overfor både lagkamerater og supportere. Han dummet seg kraftig ut, og han var nok den aller lykkeligste i hele QPR-leiren da fløyta gikk for 90 spilte minutter og 3 opptjente poeng!