Skrevet av Ian Cooper (Brent & Kilburn Times)
Oversatt av byline_utkast.jpg

Harry Redknapp gikk inn i overgangsvinduets siste timer med en formening om at QPR måtte forsterkes på tre steder. Etter hektiske timer så føler han nok at han har oppfylt forsterkningen på alle plasser.

Spesielt kan signeringene av Niko Krancjar og Tom Carroll gjøre at ambisjonene nå realistisk kan heves til direkte opprykk fra play-off. QPR har hatt en bunnsolid start på sesongen. Dette er basert på trygghet defensivt og knallhard jobbing på midtbanen. Det har gått litt på bekostning av det kreative offensivt og laget har ikke sett veldig giftig ut fremover.

To seire, på bortebane med 1-0 mot Bolton og Leeds, har kommet som følge av et kompakt 4-4-2 og seks poeng har blitt reddet hjem som følge av instinktet til Andy Johnson og en dødballtilfeldighet ved Clint Hill (det må kalles tilfeldig når det er 2,5 år siden sist!)

Den offensive "svakheten" til QPR ble enda mer synlig med skaden på lagets eneste effektive ving - Junior Hoilett - noe som gjorde at man sto med Gary O'Neil og Shaun Wright-Phillips som eneste alternativer på flanken.

Ankomsten av Niko Krancjar kan vise seg å være en aldri så liten genistrek av Harry Redknapp. Han signerte kroaten for tredje gang, etter at han gjorde det samme i både Portsmouth og Tottenham. Krancjar, som er på sesonglangt lån fra Dynamo Kiev, liker seg best på venstrevingen eller i posisjonen rett bak spissene. Mye likt rollen Adel Taarabt gjorde til sin egen under opprykkssesongen 2010/11.
Harry sier dette om Krancjar:
- Han er alltid en trussel. Han går direkte på spillere og får ting til å skje.

I Tottenham ble mulighetene på førstelaget stadig mindre ettersom Gareth Bale begynte å briljere i verdensklasse. Likevel scorte kroaten 11 mål på 72 kamper. På toppen av dette har han 80 kamper for Portsmouth, så han trenger ingen introduksjon til engelsk fotball. Krancjar er fremdeles bare 29 år så han er, aldersmessig, fremdeles på toppen av sin karriere.

21-årige Tom Carroll er en like spennende nyervervelse, og Harry har avslørt at han ønsker at ballen skal spilles "gjennom" ham på midtbanen i QPR. Han spilte kun 14 kamper for Tottenham forrige sesong, og var sågar på utlån til Leyton Orient og Derby County. Alt tyder likevel på at han vil bli gitt mye spilletid i QPR-drakta. Det er interessant å se at Tottenham-fansen er skuffet over at han ikke gikk til en Premier League-klubb. Han spilte tross alt for Tottenham i europa forrige sesong og er fast inventar på det engelske U21-laget.

Redknapp må nå bestemme seg for hvordan han skal få best bruk for begge spillerne. Den mest innlysende løsningen er å bryte opp fra 4-4-2 til en mer flytende formasjon i 4-2-3-1. Historisk har Redknapp foretrukket 4-4-2, men han ga indikasjoner i Tottenham på at formasjonen var i ferd med å bli utdatert. Han brukte stadig oftere en 3'er på midten den gang. Da gjelder det å få de tre sentralt på midten til å fungere optimalt, med to "guarder" foran forsvaret og én i en mer fremskutt rolle. Trolig er Barton, Carroll og Henry tiltenkt disse rollene, og tanken er å bryte motstanderens angrep og danne grunnlaget for kollektivt angrepsspill.

Krancjar kan få rollen sentralt offensivt, men mest sannsynlig vil han erstatte ineffektive Wright-Phillips på venstreflanken. Han foretrekker helt klart denne venstreposisjonen. Det var der han spilte i 2009/10-sesongen for Tottenham, når han scoret 9 mål og hjalp laget til fjerde plass i Premier League for første gang. Laget kom også til semifinalen i FA-cupen det året. Spennende er det også at venstrebacken bak ham den gangen var Assou-Ekotto, og fort kan konstellasjonen bli slik denne sesongen også. Assou-Ekotto var som kjent Redknapp's tredje signering på deadline day, og han utgjør en langt større sikkerhet enn Traore og Hill på venstrebacken. Når man i tillegg har historikken i samspillet med Krancjar så ser dette ut som solid forsterkning.

Alle tre investeringene vil trolig gjøre seg stort bemerket på Loftus Road denne sesongen, og det vil være overraskende dersom ikke Redknapp endrer formasjonen for å tilpasse seg stallen og nykomlingene. Når nå Matt Phillips blir spilleklar, etter armbruddet i sommer, så har QPR og Redknapp et luksusproblem også offensivt...

U R'sss