Av DAG HÅKON HELLEVIK

Januarvinduet 2022 endte greit, men ikke spektakulært. Vi fikk en ny keeper fordi vi måtte, en ny forsvarsspiller fordi vi burde og en ny midtbanespiller fordi vi kunne. Ingen av våre faste førstevalg ble solgt, men akkurat det var det vel heller ingen som regnet med.

Flere år med fornuftige økonomiske disposisjoner, kombinert med salget av Ebere Eze, har satt oss i en grei finansiell stilling. Warburton har sine ord i behold etter å ha gjentatt gang på gang at ingen blir verken kjøpt eller solgt med mindre prisen sett fra QPRs ståsted er god nok. Derfor har vi ikke solgt verken Dykes eller Dickie eller Willock til tross for gjentatt interesse fra Premier League, og derfor høynet vi heller ikke budet på Swanseas Jamie Paterson til tross for at 750.000 pund i utgangspunktet ikke hørtes avskrekkende ut. Sannsynligvis ble vi priset ut i kampen om Steve Cook, som gikk fra Bournemouth til Forest, og i kampen om Tom Lawrence, som ikke gikk noen steder. Hva Lawrence angår øyner nok revisorkollegiet som styrer Derby County et reelt håp om å beholde plassen i divisjonen alle minuspoengene til tross, og dette gjør det mindre fristende å panikkselge lagets stjerne for å kutte gjeld. 

Den ene som kom til W12 på vinduets siste dag var Jeff Hendrick. Han er innlånt fra Newcastle for resten av sesongen, men også han har en fortid i Derby. Jeff unnslapp de kriminelle sjeikene på Tyneside på selveste bursdagen sin, han fylte 30 på vinduets siste dag, og en bedre fødselsdagsgave enn en kontrakt i W12 kan vel ingen ønske seg! Jeff er født i Dublin, men var junior i Derby i sin tid. Som 22-åring var han en del av det laget som ikke ble igjen på gresset for å feire utfallet av playoff-finalen i 2014. Dermed blir han den tredje, etter John Eustace og Richard Keogh, som melder overgang til QPR etter å ha vært i Derbys tropp den dagen. Nåværende QPR-trener Eustace satt på benken, mens Hendrick og Keogh begge spilte 90 minutter.

Jeff ligadebuterte for Derby i april 2011 og ble boende i geitefjøset frem til sesongslutt i 2016. Da fikk han opprykk til Premier League og Burnley, hvor han ble i fire år. Derfra dro han til Newcastle hvor han var vekselvis inne i og ute av laget i 2020/21, og deretter nesten bare ute i 2021/22. Han står med 70 PL-minutter fordelt på tre kamper høsten 2021, men han rakk faktisk å score et mål. Totalt kommer han til oss med nesten 450 seniorkamper i bagasjen. 147 av disse er seriekamper i Premier League og 68 er A-landskamper for Irland. På veien har han notert seg for 41 mål. Jeff Hendrick er kjent som en sterk og hardt arbeidende sentral midbanespiller, men han kan også operere på høyre kant eller rett bak en spiss.

Om068wXP.jpeg

Den eneste A-spilleren som forsvant fra QPR i januar var Jordy de Wijs. Midtstopperen gikk på lån til Fortuna Dusseldorf som en direkte følge av at vi signerte Dion Sanderson. Synd for nederlandske Jordy som aldri gjorde noen dårlig figur i W12, men som med sine skader fikk mer fravær fra jobben enn hva godt var. Han endte opp med beskjedne 20 kamper på sine 12 måneder i klubben, og utlånet er helt sikkert motivert i et ønske om å spare lønnsutgifter. Med tre nye A-spillere inn og ingen permanent ut har lønnsposten økt betydelig i løpet av januar.

Når dette leses er Ilias Chair og Ossie Kakay tilbake i London etter AFCON-mesterskapet. I W12 blir begge som «nysigneringer» å regne etter en meget god januar måned hvor poengene har strømmet inn til tross for hele fire landslagsfravær! Seny Diengs Senegal er fortsatt med i AFCON, men når han kommer hjem har han en reell konkurrent til keeperplassen i form av veteranen David Marshall. Også Andre Gray er nå hjemme igjen etter å ha spilt VM-kvalik for Jamaica. Dermed er A-laget noenlunde samlet og klare for februar, hvor det aller først kommer til å handle om FA-cupen. Men viktigst er uansett opprykkskampen i Championship, og det er først etter at vi er ferdige med å spille play-off i mai at vi kommer til å få vite hvor mange av lagets hjørnesteiner som vil være med oss også i 2022/23!