Det handler om seriemesterskapet og det handler om hvilket nivå vi og Bolton skal konkurrere på neste sesong. Mellom United som er nr. 2 og City er det en målforskjell på 8 mål i favør City. Mellom oss og Bolton er det 2 poeng og 9 mål i vår favør som skiller. Siden Bolton skal opp mot Stoke borte veit vi at de i utgangspunktet har en vanskelig oppgave foran seg, selv om pottemakerne ikke har annet enn æren å spille for. Men vi har uansett den verste motstanderen i City.

City trenger egentlig ikke vinne med mer enn et mål eller to mot oss for å sikre seg mesterskapet - United vinner ikke med 9-10 mål borte mot Sunderland! Bolton er definitivt nødt til å vinne mot Stoke! Ett (sensasjonelt) poeng til oss på Etihad og vi avgjør antagelig både mesterskap og nedrykk.

Diakite
På skadefronten er det ingen viktige spillere borte hos City. Hos oss veit vi nå at Diakite ikke kan spille pga et virus som ikke vil slippe taket - og lørdag kveld er det fortsatt tvil rundt både Derry og Buzzy. Vi vil uansett savne Diakites fart i midtbaneleddet, og hvis de to andre også er ute vil midtbanen bli helt ny. I bakhånd har vi Traorè, SWP og Smith, men hvem som da vil fylle hvilken rolle er uvisst.

5-4-1
Jeg har denne uka lekt litt med tanken på 5-4-1, da med Derry som tredje stopper og resten av forsvaret uendret fra de siste kampene. Når jeg ikke nevner Traorè i stedet for Taiwo er det simpelt hen fordi Hughes helt tydelig foretrekker den litt tregere Taiwo. I denne midtbanefireren ville jeg brukt Taarabt og Mackie på flankene og Barton og Smith (evt SWP) sentralt. Framme en rask og målkåt Cissè.
Denne tanken har sine bakdeler i og med at vi kan veldig lett bli for baktunge - vi er tidvis baktunge nok i 4-5-1.

Rått parti
Men om Derry blir friskmeldt vil det være viktig å gi mannen et mindre arbeidsområde enn i en ordinær firer eller femmer på midten, og som femte forsvarer dekker han mer rom, som igjen er viktig med tanke på raske, posisjonssterke og målkåte Aguero. Og alle andre mesterskapssjuke City`ere. Men om han forblir ute er det ingen andre som kan ta den femte plassen bak. Ikke trur jeg Hughes vil gjøre det uansett.

Cissé
Uansett trenger vi en Cissè i kontringsøyemed. Vi kommer ikke til å sette City under press, det er jeg sikker på, men vi kan få èn eller to farlige kontringer underveis og da er Cissè å foretrekke. Det meste av spillet vil foregå på vår halvdel, og mest av alt rundt og innafor vår 16-meter, og vi må, om vi får muligheten, satse alt framover de få gangene det skjer.

Kryss fingrene!
Vi sier "ja takk" til et ran men jeg trur det ikke. Skal jeg skyte fra hofta sier jeg vi taper 0-2 etter heroisk innsats. I den andre kampen håper jeg på 2-2. Da er vi i HIMMELEN!!! La oss krysse alt som krysses kan! Lykke til alle sammen!