AV EVEN LÜBECK

For fem år siden spilte den engelske spissen for Poole Town, nå har han allerede gjort seg bemerket i den gjeveste ligaen i England med scoring mot Sunderland. Han har en tatovering der det står "Dream big, Impossible is nothing". Dette er den spesielle og ekstreme historien til Charlie Austin.

Uten navn.png
Tatoveringen til Charlie Austin; "Dream big, impossible is nothing".

Startet fotballkarrieren sin i Reading, men ble veid og funnet for lett
Den 5.juli 1989 hadde den populære TV-serien Seinfeld premiere på amerikanske TV-skjermer. Serien ble ingen umiddelbar suksess og faktisk var det slik at det gikk en stund før noen TV-kanaler turte ta sjansen på den galne gjengen fra New York. Samme dag som premieren på Seinfeld, skulle Fred Austin og konen hans fra det lille tettstedet Hungersford få en ny tilvekst i familien. Den dagen kom nemlig Charles Austin til verden og ironisk nok skulle hans fotballkarriere oppleve litt av det samme som den amerikanske komiserien gjorde.

I Reading var han frem til han var 15 år gammel. Da kom det nemlig inn ny ledelse som ikke brukte lang tid på å peke ut at Charlie ikke hadde fysikken til å bli en god fotballspiller. Charlie ble knust, han innså nemlig at han var for veik i forhold til sine lagkamerater, men samtidig ble han irritert da han ikke kunne noe for at kroppen hans ikke utviklet seg like hurtig som de andre på hans alder. Turen gikk da videre til den lokale klubben Kintbury Rangers. På det ene året i Kintbury scoret han imponerende 20 mål på 27 kamper, og du lurer kanskje på hvor gammel han var og på hvilket nivå? Han var 16 år og det var på nivå 10 i det engelske ligasystemet!

Town, town og atter town!
Etter én sesong i Kintbury gikk turen videre til Hungerford Town. Klubben, som da hørte til på nivå 9(han gikk gradene!). Her ble det bare fem scoringer på 30 kamper, noe som enkelt og greit skyldtes en ting, nemlig prioriteringer. Ifølge hans far synes Charlie at fredagskveldene var mer interessant enn fotballen og på den tiden kunne det virke som om fotballkarrieren hans gikk mot slutten. Heldigvis valgte familien å flytte til Poole, og her skulle Charlie prøve lykken hos det lokale laget Poole Town, samtidig som han jobbet fulltid i farens murerfirma. Poole Town spilte i Wessex League Premier Divison, som hører til på nivå 9 i den engelske fotballpyramiden. I sin første sesong hos “The Dolphins” fikset han utrolige 48 scoringer på 43 kamper. Dette førte til at de vant ligaen det året, men dessverre fikk de ikke lov til å rykke opp på grunn av for dårlige fasiliteter. I løpet av denne tiden hadde Charlie ikke bare scoret utrolig mange mål, han hadde også vokst. Fra å være liten og veik hos Reading, hadde han nå blitt hele 188 centimer høy.

 


Austin i aksjon for Pole Town i 2008. Ifølge personer som var tett på klubben i den perioden, hadde de ikke vunnet serien uten Charlie.

I sommeren 2009 var han på prøvespill hos Bournemouth og imponerte såpass at klubben ville signere han permanent. Dessverre for Bournemouth hadde de blitt ilagt et overgangsforbud på grunn av dårlig økonomi og måtte derfor sende den talentfulle spissen tilbake til Poole Town. Nok en gang trodde Charlie at proffdrømmen hadde gått i vasken, men likevel klarte han å holde motivasjonen oppe ved å dunke inn kasse etter kasse for Poole. Det gikk ikke lenge før tilfeldighetene skulle slå til igjen. Andrew Fitton hadde vært styreformann i Hungerford Town på den tiden Charlie spilte der, men var nå med i en gruppe som reddet Swindon Town fra å gå konkurs. Han tipset daværende manager Danny Wilson om denne måltyven fra Hungerford og ikke lenge etter Wilson hadde sendt speidere ned til sørkysten, ble Charlie hentet til Swindon på prøvespill. Etter å ha imponert på treningene og kampene han var med på, var overgangen et faktum. Å gå fra fra nivå 9 til nivå 3 i engelsk fotball er ikke veldig vanlig, men Charlie var unik og gjorde sakene sine svært bra hos Swindon også.

Austin swin.jpg
Charlie signerte for Swindon i 2009 og scoret 31 mål på 54 kamper for de røde med noe spesielle sponsorer(FIFA 10 og FourFourTwo).

Burnley
Etter to gode år hos Swindon og play-off finale med klubben, ble han solgt til Burnley i 2011. Han noterte seg for 41 mål på 82 kamper, det vil si en scoring hver annen kamp. Det er sterkt for en spiss som bare få år tidligere hadde spilt på nivå 9 i England, og han ble kjapt en publikumsfavoritt hos Burnley-fansen. Etter to gode år sto Hull City klare med penn og papir, men Austin besto ikke den medisinske testen og da var QPR kjapt ute med å plukke han opp. 1. august signerte han for QPR og etter kun fem dager i klubben scoret han sitt første mål for de hvite og blå, i ligacupkampen mot Excter City.

austin.jpg
Austin feirer ett av sine 20 mål i fjorårets sesong.

100 mål i det engelske ligasystemet
En milepæl i karrieren til Charlie kom den 3. mai 2014. Da scoret han sin 100. mål i ligasystemet, og dette var stort for en spiller som hadde spilt på tiende nivå i England for fem år siden. I videoen under kan du se alle 100 målene fra hans karriere i Swindon, Burnley og QPR.

Hva føler du at Austin har tilføyet klubben? Kommer han til å spille en viktig brikke i årets QPR-mannskap? Kommenter under!