Av STEINAR SÆTHER

For tredje kamp på rad holdt vi stand i de færreste av kampens første minutter. Ikke før var Balogun applaudert inn på banen for første gang på ørten kampers fravær, så meldte han seg inn i det lite ærerike selskapet av forsvarere som uoppfordret donerer bort mål til trengende motstandere. Som Dickie, via straffespark. Igjen en kamp mot en motstander som sliter like mye som oss, dog har et bedre poengsnitt nylig. Et nytt eksempel på at vi ikke klarer å mobilisere. Det kan se ut som vi allerede har rykka ned mentalt, dessverre.

Av alle 7 lagene som kjemper mot nedrykk nå er vi i nest dårligst form, bare Reading er verre. Vår seier 1-0 over Watford redder oss fra å slå Royals som har 0-2-3. Apropos Reading; de ble fratatt 6 poeng da Wigan mistet sine 3. Det betydde at vi rykka opp til plass 18 på tross av vårt elende, den plassen Reading hadde. Hva skjedde egentlig med disse to klubbene? Virkelig på vei opp i ligasystemet med nye og interesserte eiere som investerte i nye og moderne arenaer. Men lyset sluknet hos begge og nå er særlig Wigan til nedfalls.

Statistikken for oss nedrykkskandidatene i siste serierunde var 2-2-3. Ergo var det fire lag som tok poeng. Mest imponerende var Huddersfield sin overbevisende hjemmeseier 4-2 over Middlesbrough, et Boro som like fullt beholdt 3. plassen sin - og som med seier i den kampen ville kun vært 3 poeng bak Sheffield United på direkte opprykksplass. Dette var Huddersfield sin andre seier på rad. Vi har ikke nevneverdig avstand lenger ned til øverste nedrykksplass. Kun 3 poeng og dårligere målforskjell...

Preston North End på plass 10 er en av 8 klubber som med en solid sluttspurt kan kapre en plass i opprykkssonen. Avstanden opp til henholdsvis Blackburn og Millwall er kun 5 poeng og noe dårligere målforskjell. Formen er gode 3-1-1, best av dem fra nettopp 5 til 12. Interessant er det at tapet med hele 0-4 var borte mot Boro, mens seirene har vært mot Blackpool, Cardiff og Rotherham. Seier ble det mot Wigan i slutten av februar.

Ryan Lowe har vært manager siden desember 2021. Han har en stigende kurve med laget sitt, ikke verst ut i fra at ressursene ikke er de beste. Han satser helhjertet på godeste Woodman som burvokter, noe som er fornuftig med hans kvaliteter. I et system som kan ligne 3-1-4-2 spiller for tiden Hughes, Lindsay og Storey midtstoppere med Whiteman rett foran. Fireren på midten hvor to er vingbacker, inneholder seinest Potts til høyre, Browne og Johnson midt i og Alvaro Fernandez til venstre. Gutta fremst som spiller nå om dagen er Cannon og vår tidligere unggutt Troy Parrott.

Mange har spilt flere kamper, og av skader er det få. Så det kan fort bli endringer igjen. To viktige spillere er dog skadet, nemlig Ched Evans og danske Emil Riis. Disse to har spilt mye og har skåret flest mål for klubben denne sesongen med 9 respektive 5 mål. Nevnte Cannon kan også være ute. Og det forteller nok noe om akhilleshælen i laget, antall mål skåret generelt. Kun 37 mål på 39 kamper er ikke imponerende. Vel, vi er ikke så mye bedre...

Hvem savner vi i dag? Iroegbunam og Armstrong er såkalt tvilsomme, Roberts og Kakay er garantert ute. Laird er tilbake. Han ble ikke skadet sist, han var på godt norsk bare pumpa!
Beklager å si det men jeg er ikke optimist. Resultatene og prestasjonene i det siste har vært skremmende. Selv i seieren over Watford var vi høyst middels. Wigan sist var svake - og vi klarte å tape... Vi har til opplysning kun èn seier mot Lilywhites på de 9 siste oppgjørene. 

Alt handler om minimum 6 poeng på de 7 gjenstående kampene, og kampen i ettermiddag er den første av flere potensielt vanskelige. Nytt tap med ett mål er det nærmeste jeg kommer, dessverre. Ingen Good Friday for oss.

Men for all del - COME ON U R`SSSSSS!