Av STIAN KARLSEN

Ikke lett å innrømme dette, men vi har faktisk litt å takke Tottenham for de siste sesongene.

Opprykket til QPR sesongen 2010/11 er et godt eksempel. Adel Taarabt var da permanent QPR-spiller, men hadde før det vært på lån fra Tottenham i flere perioder. Han betydde enormt mye for QPR den sesongen og ble klubbens toppscorer og assistkonge.

Kyle Walker spilte 20 kamper for QPR og fikk sitt gjennombrudd den samme sesongen. Høyrebacken spilte siste halvdel av 2010/11 i Premier League hos Aston Villa etter å ha storspilt for QPR i championship høsten 2010. Etter å ha returnert til Tottenham så har han blitt fast inventar på laget, og i den engelske landslagstroppen.

Så kom Harry Redknapp
Forrige sesong kom Harry til Loftus Road, og det var lite overraskende at han kikket til sine gamle trakter, i Tottenham, når han skulle ha spillere. De som kom fra Tottenham i januarvinduet kan i alle fall ikke lastes for nedrykket.

Andros Townsend var en åpenbaring fra sin kantrolle og Jermaine Jenas var en av få som gjorde den jobben han var forventet å gjøre. Ingen av oss som så QPR mye forrige sesong er overrasket over at Townsend nå gjør stor suksess for både Tottenham og det engelske landslageet, men gjennombruddet det kom hos oss!

Årets sesong
Før vinduet stengte hentet vi Benoit Assou-Ekotto og Tom Carroll på sesonglange lån fra Tottenham. Assou-Ekotto har imponert stort i den bakre fireren og kommer fra flere sesonger med mye spilletid hos Tottenham, mens Carroll fremdeles venter på sitt ordentlige gjennombrudd. Det håper han kommer denne sesongen.

- Det er lagt press på oss om å rykke automatisk opp denne sesongen. Jeg liker det presset. Dette er en utrolig viktig sesong for meg, og en stor sjanse. Jeg har ønsket meg spilletid og nå får jeg det. Jeg har gjort det bra de siste par kampene og må forsøke å holde den formen. Jeg vil spille 90 minutter hver uke og vise hva jeg kan.

Det gjenstår å se om den offensive midtbanespilleren klarer og imponere tilsvarende som Walker og Townsend. Er han av samme kaliber så har vi mye å glede oss til denne sesongen.

U R'sss