Av STEINAR SÆTHER

Etter 0-0 i Wigan er det lov å drømme om Wembley, renoverte men likeså legendariske Wembley. Geitebukkene er der allerede etter å ha slått ut Brighton, først via 2-1 borte torsdag og dernest 4-1 hjemme søndag kveld.

Bunnsolide defensivt
Målløst etter et visst press fra hjemmelaget mens sjansestatistikken viser to halvsjanser til hvert lag. Begge lag var solide bakover og ingen av lagene var interesserte i å la motstanderen få tid og rom til å skape noe. Derfor så både Morrison og Austin heller svake ut. Frykten for å tape var større enn viljen til å vinne.

Ingen skader
Ingen av lagene pådro seg nye skader fredag. Det betyr at Rôslers toppskårer Powell, som faktisk blei sagt var klar fredag, ikke spiller i morra kveld heller. Om Rôsler velger å stille med Fortune og Bosejeour igjen framme er søndag kveld i det blå.
Foreløpig veit vi heller ikke om Harry endrer på spillere og spilleplan.

Forsiktige lag
Det som virker ganske sikkert er at det blir like tett og jevnt igjen. Til og med enkelte spillere snakker om ekstraomganger. Og ja, jeg tenker litt samme retning sjøl også. For ingen av lagene tør å peise på framover, vær du sikker.
Det kan faktisk hende at Wigan går av banen med tilsvarende prosent ballbesittelse som sist. Men det betyr lite. Det som betyr noe er at vi skårer det viktige seiersmålet om sjansen byr seg.

Jeg lar alle statistikker seile på et lønneblad nedover Themsen og sier at kampen innafor de første 90-95 ordinære minuttene ender 0-0. Om et lag skårer et mål blir det oss. Det som vil endre et sånt logisk scenario er ei tidlig skåring til et av lagene. Da må det angripes.