Av STEINAR SÆTHER

Det var ingen feiende flott fotballkamp da vi slo Preston før landslagene overtok spillere for en stakket stund. Likefullt var det underholdning med nerver og spenning til siste slutt. Og tre poeng smaker alltid like godt! Fikk vi oppleve Championship sin fineste målgivende pasning i kampen, mon tro? Jeg tenker på Lyndon Dykes sitt hodestøt fra en posisjon liggende på magen, og som Chair ekspederer videre i nettet. En åpenbar kandidat!

En kort tur til Themsen sine bredder i dag. Fulham inviterer til fest! Laget har markert seg i toppen, noe som er forventet. For min egen del har jeg laget på en 2. plass på tabellen i mai, da etter WBA. Mannskapet er godt men ikke feilfritt, det viser tallene 6-2-3. 5. plassen er altså plassen foran oss, og i antall poeng er avstanden 2. Lagene skårer like mye, henholdsvis 23 mot 22. Vi har sluppet inn 3 mål mer enn vertskapet.

Mens vi har hele 11 ulike målskårere, er det to mann som markerer seg i Fulham. Mitrovic er åpenbar, og sammen med Wilson står de med 13 mål og 6 målgivende seg  imellom. Mitrovic aleine har 10 mål. Men bevares, det er også andre gode navn i mannskapet til Marco Silva.

Odoi og Ream i forsvaret, Kebano, Onomah og Carvalho på midtbanen og, altså, Mitrovic og Wilson lengst framme. I sine rekker fins det enda flere gode navn, men de er på skadelista, så som Knockaert, Chalobah og Cairney. Sistnevnte kan hende sesongdebuterer mot oss. I alt, som det ser ut fredag kveld, har manager Silva 4 mann ute. 

Oss da, etter landskampene? Warburton, som har vært syk med covid-19, har første dag på jobben i morgen, og mer gledelig og passende kan det ikke bli. I denne 10-dagersperioden har Eustace hatt ei god hånd med mannskapet, både dem som ikke har vært på oppdrag for sine respektive nasjoner, samt de som kom tilbake tirsdag. 

Fredag kveld er det tvil rundt duoen McCallum og Wallace. De har trent godt i pausen, dog er Eustace usikker på om de blir klare. Gray spiller neppe et sekund av kampen ettersom han kom tilbake fra Jamaica så seint som fredag. Field gjør stadige fremskritt, samtidig som han ennå ikke har begynt trening med ball. Midten av november er første mål leste jeg på et nettsted i dag fredag. Andre ute er ikke kjent per nå. 

Dykes har gjort skottene stolte via landslaget. 2 mål har det blitt, og formen virker ikke å være dalende. Imidlertid tror jeg at Austin starter i morgen og at en (kanskje) noe trøtt Dykes begynner begivenhetene på benken. Finner duoen Warburton og Eustace ut at Dykes er pigg nok, starter begge. Tror jeg, tra-la-la!

Vi er vel det eneste laget som har skåret i alle kampene til nå, cupen inkludert. Vi er målfarlige, dessverre slipper vi inn for mange også. For mange kamper har endt med 2 mål baklengs, som vi er nødt til å få orden på. Hjemmelaget har et par kamper uten mål, likevel skårer de like mange som oss - ett mål mer, faktisk.

Min overbevisning er at det skåres minimum 3 mål på Sky Sort lørdag. Om f.eks Dickie klarer å stå opp mot Mitrovic i samfulle spilleminutter, har vi en god sjanse til poeng. Vi skal ikke glemme at Fulham-spissen også har to landskamper bak seg.

2-1 Fulham eller 2-2. Stryk det som ikke passer ditt eget tips 🙂