Av STIAN KARLSEN

QPR satte lørdag en svært lite flatterende rekord i den engelske ligaen sin historie. På 34 forsøk har man tilgode å vinne en eneste fotballkamp på City Ground. 29 av disse har vært ligakamper. Ingen lag i divisjonssystemet kan vise til noe lignende. Før dagens kamp delte man denne "æren" med Grimsby som står uten seier på 28 kamper borte mot Blackburn, men nå kan vi altså smykke oss med tittelen alene

Etter en ganske lovende start ble det etterhvert ganske stor forskjell på lagene denne ettermiddagen. La det være sagt, QPR møtte et veldig godt Forest denne dagen og de skal ha like mye ros for en særdeles godt utført hjemmekamp som vi skal ha ris for en ditto begredelig bortekamp. 4-0 ser stygt ut, men det var slettes ikke ufortjent.

Samme mannskapet, omtrent!
Det var de samme gutta, med unntak av at Lynch erstattet Cousins, på banen mot Nottingham Forest som mot Sheffield United. At de for få dager siden slo topplaget, og nå presterer dette, er nesten ikke til å tro.

Starten av matchen var riktignok brukbar, men etter 1-0 var QPR helt ugjenkjennelige. David Wheeler forsøkte seg først med et godt skudd etter å ha blitt satt opp av Josh Scowen, men allerede etter 14 minutter så var det slutt på moroa.

Walker´s første
Et dårlig forsøk på klarering fra Robinson førte til at Dowell fosset frem og satte opp Walker som enkelt kunne sette inn ledelse til skogvokterene alene med Smithies.

De tre bak (noe naivt Holloway?) ble et sårbart punkt, og rett før halvtimen måtte en gammel Forest forsvarer rydde opp slik at det ikke hjemmelaget skulle doble ledelsen.
Målscorer Walker valset forbi Bidwell og sendte lærkula inn i femmeteren. Der kastet eks.Forest-spiller Joel Lynch seg foran hjemmelagets angriper Murphy og sørget for at det fremdeles stod bare 1-0.

2-0 på verst tenkelige tidspunkt
Rett før pause skulle det likevel komme en dobling av hjemmelagets ledelse. Ben Osborn sendte en nydelig stikker til Dowell som denne gangene kunne avslutte selv, etter å ha vært servitør på åpningsmålet. Han rundet en utrusende Smithies og satte ballen i det tomme buret.

Bytter i håp om endring
Ian Holloway var nødt til å gjøre grep og prøvde seg med et dobbeltbytte i pausen, og satte på Jamie Mackie og Matt Smith. Wheeler og Sylla ble igjen i garderoben. Det skulle ikke utgjøre den helt store forskjellen denne gangen. Mackie skulle riktignok få en stor sjanse tidlig i omgangen da han kom til heading etter et Conor Washington-innlegg. Fra veldig god posisjon, fem meter fra mål, headet Mackie godt utenfor stolpen. Den bommen skulle bli dyrebar, for ikke lenge senere satt 3-0 for Nottingham Forest.


Jamie Mackie med QPR´s beste mulighet

McKay og Walker´s andre
52 minutter var spilt da McKay scoret på en volley, ganske så umarkert, på bakre stolpe. Innlegg og assist var det nok en gang Osborn som stod bak. Derfra og inn var det igrunn plankekjøring og kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Forest skulle få enda et mål seks minutter før full tid. Denne gangen var McKay reggisør og Walker målscorer. Etter et  strålende raid på QPR sin høyreside, hvor Baptiste ble brukt som rundingsbøye, fant McKay en medspilleri Walker på lengste stolpe. Walker nølte ikke og banket ballen opp i nett-taket i korte hjørnet bak en sjanseløs Smithies. 4-0....

Mer er det vel egentlig ikke nødvendig å oppsummere, og Forest kunne juble over tre velfortjente poeng. Våre gutter måtte ta den sure bussturen hjem til London uten hverken poeng eller selvtillit. Dette var rett og slett nitriste saker, og bør glemmes lenge før landslagspausen er over og Aston Villa står på Loftus Road som motstander.

Bortekomplekset fortsetter og City Ground-komplekset er i aller høyeste grad levende. Dette ble med andre ord kompleksenes aften!
Det er lov til å håpe på at lagene ikke spiller i samme divisjon neste sesong slik at vi slipper å pine oss gjennom en slik forestilling igjen med det første...

Vi kommer sterkere tilbake!

U R´sss

Nottingham Forest-QPR 4-0 (2-0)
Mål: Walker (14,84), Dowell (43), McKay (52)

QPR: Smithies; Baptiste, Lynch, Robinson; Wheeler (Mackie 45), Scowen, Luongo, Freeman (Ngbakoto 74), Bidwell; Washington, Sylla (Smith 45).
Ubenyttede reserver: Lumley, Furlong, Cousins, Manning, Manning.