Av STEINAR SÆTHER

Reading badge.jpgVi har sett det før; at et lag som blir overkjørt kampen gjennom, klarer å stjele med seg poeng fra motstanderen. Blir litt som at du må på dass i 2. etasje og legger igjen lommeboka på kommoden ved utgangsdøra. Når du kommer ned igjen etter 5 min er lommebokaforsvunnet. Tjuven sist lørdag het Charlton, og de gjorde kun det de var betalt for mens våre var (ånds-)fraværende et øyeblikk.

Velkommen til første kamp under betegnelsen "striskjorta & havrelefsa"! I ettermiddag satte vi oss på bussene vestover til Reading. Juksehoopsa ligger stasjonert to plasser under oss (14 og 16) med seks poeng mindre. De har dog èn kamp til gode. Litt uvanlig,men de har nesten de samme tallene hjemme som vi har borte, henholdsvis 5-0-6 og 5-1-5. Således blir kampen i kveld avgjort til noen sin favør - om statistikk var fasit, og det er den jo ikke.

Det er brasilianeren Rafael som vokter buret i kveld, som han til vanlig gjør. Kun to mann spiller alle kampene i forsvaret, det er Morrison og Moore. Skal jeg tippe får de med seg Richards og Miazga. På midten fins de beste spillerne i dette "royale" mannskapet,med navn som Swift, Ejaria, Yiadom, Rinomhota og Meitè. En så god spiller som Adam har vært uheldig med skader og står med kun fem kamper. I front blir det nok Puskas og Joäo som skal stelle i stand bråk for oss. De har skåra til sammen ti mål hittil.

På skadefronten mangler vi fortsatt Barbet og Owens, mens Kelly kan være aktuell igjen  i målet - men jeg trur det ikke. Rangel er det tvil rundt. Manager Mark Bowen kan se fram til kampen med tre tunge fravær i Yiadom, Puskas og Obita, samt Baldock (den tredjespissen) som antagelig er ute. Swift og Miazga skal visstnok være klare igjen.

Èn seier på de fire siste fordel oss på Madejski Stadium. For første gang har jeg på følelsen at  vi kan slå hvem som helst på bortebane, og borteseier er like sannsynlig som hjemmeseier. Da blir det vel uavgjort da...?