Av DAG HÅKON HELLEVIK

Kampen mot Sheffield United utviklet seg på mange måter slik hele sesongen har gjort det: Vi lå lenge godt an til tross for at vi egentlig ikke overbeviste, men så falt vi sammen i andre omgang og tapte klart. Vi tapte 8-27 i skudd totalt, 2-8 i skudd på mål og 1-15 i cornere. Det eneste feltet hvor vi holdt følge med gjestene var i ulovlige fellinger, hvor det ble 6-6. Hurra hurra!

For virkelig å avslutte også stadestatistikken med stil fikk vi vår femte målvakt på sykelista! I tillegg til en pasientkatalog bestående av Seny Dieng, Jordan Archer, David Marshall og Joe Walsh kunne vi nå føye til Keiren Westwood! Dermed var det klart for enda en toppnotering for oss som elsker klubbrekorder! Aldri før i QPRs historie har klubben vår stilt til start i en ligakamp med en mer uerfaren målvakt-duo! 20-åringe Murphy Mahoney og hans jevngamle reserve Harry Halwax hadde nøyaktig en – som i 1 – seniorkamp på deling før avspark! Skarraeværrasåskarreværra!

Og apropos avspark, så var vi dårlige de første 20. Vi forsvarte oss riktignok heroisk, men vi skapte ikke sjanser og vi leverte vår vanlige mengde feilpasninger. En håpløs tversoverpasning fra Ilias Chair skapte en sjanse som gjestene utnyttet dårlig, men som ga vår unge venn Murphy muligheten til å få litt selvtillit gjennom å redde en dvask markkryper omtrent før halvtimen var gått. Så gikk det ikke mange minuttene før en like horribel pasningsfeil fra Dion Sanderson skapte enda en sjanse som ble blokkert og føyk over ribba til corner.

Mellom disse to episodene hadde vi imidlertid tatt ledelsen. Albert Adomah og Charlie Austin leverte begge en søknad om ny kontrakt, Albert gjennom et utsøkt innlegg fra høyre, og Charlie gjennom en herlig heading i mål! Det sto 30 minutter, og vi øynet håpet om den 3-0-seieren vi måtte ha for å ha en realistisk mulighet til å gjenerobre sjetteplassen på tabellen!

Men for å vinne 3-0 må vi score på sjansene! Det gjorde vi ikke i de hektiske sluttminuttene av første omgang da Charlie Austin fyrte av to ganger, første gang med en keeper-redning som resultat og andre gang en blokkering. Omgangen ebbet ut med hjemmelaget i en klar føring, men med bare en knapp ledelse!

I andre omgang var det imidlertid med helt annet United-lag på banen! Cornerne flommet mot oss, og etter den tredje eller den fjerde leverte Murphy Mahoney en kjemperedning på en heading fra vår gamle QPR-helt Jack Robinson. Deretter reddet han igjen fra vår nåværende helt Dion Sanderson (!). Innimellom kom den uunngåelige utligningen fra Iliman Ndiaye, og vi visste vi var på tynn is.

Isen brast i minutt 73 da Robinsons neste heading var for hard og for velplassert til at Murphy rakk frem. Igjen handlet det om et cornertrekk QPR-trenerne hadde terpet på før avspark! Vi kunne ha utlignet i minutt 90 da Jimmy Dunne smalt et skudd i tverrleggeren, men i stedet ble borteseieren ble støpt i sement da Conor Hourihane smalt et innlegg fra Sander Berge i nettaket fire minutter på overtid. Norske Sander Berge var et problem for QPR gjennom det meste av kampen. Herværende referent så oppgjøret på en tysk tv-kanal, og det som er å si om Berges landsmann Stefan Johansen er at første gang kommentatoren uttalte Stefans navn var da nordmannen ble revet overende av Jack Robinson i minutt 89....

Det beste som er å si om QPRs tap for Sheffield United er at selv om vi hadde vunnet ville Middlesboros seier over Stoke på lørdag betyd at vi hadde vært ute av konkurransen om en topp-seks-plassering. Vi har bare oss selv å takke. Hva angår Mark Warburtons avskjed, er det en annen sak. Herværende referent er vel av den oppfatning at kollapsen i sesongens siste tre måneder må ses i sammenheng med at vi faktisk har overprestert i de seks månedene før dette igjen, men det er en diskusjon vi kan ta senere. Alt som er å si på en dag som dette er at sesongen er slutt og at håpet er over og at Mark Warburron hadde fortjent en bedre skjebne.

Vi ønsker Warbs all lykke videre i det vi håper blir en suksessfull karriere. Han har hevet QPR flere hakk i sine tre år i klubben, og han har fremstått som en åpenhjertig, ærlig og hederlig aktør i en fotballindustri hvor alle disse verdiene er på vikende front. Undertegnedes umiddelbare vurdering er at beslutningen om ikke å fornye hans kontrakt er en grov feilvurdering. Alt som er å si ut over dette, er at jeg håper at jeg tar feil!