Av STIAN KARLSEN

Det manglet ikke på hverken kjendiser eller helter da lagene "Alan Shearer XI" og "Les Ferdinand XI" møttes til dyst til inntekt for lokalsamfunnet og ofrene etter Grenfell Tower tragedien. 

Her var det fotballspillere, musikere og friidrettlegenden Mo Farah for å nevne noen. Innbytterne skulle også gjøre dette til en ekstra minneverdig affære. 

Team Ferdinand                                 Team Shearer

David Seaman                                     David James
Danny Gabbidon                                  Ralf Little
Clint Hill (selvsagt...)                           Des Walker
Ben Shepard                                       Danny Jones
Clive Wilson                                        Lee Mack       
Mo Farah                                            Darren Campbell
Damian Lewis                                     Jamie Redknapp
DJ Spoony                                          Jamie Dornan
Olly Murs                                           Trevor Sinclair
Peter Crouch                                      Chris Sutton
Marcus Mumford                                 Ben Cohen


Det skal sies at det var mye tyngde i begge lag denne ettermiddagen, men at mange av dem kunne spille fotball var det liten tvil om. Mo Farah var den av kjendisene som imponerte aller mest og ble da også kåret til "Man of the match". Løpskraft har han i alle fall nok av, men det viste seg at han slettes ikke var så verst med ballen i beina heller. 

Kampen 
VI skal ikke si så mye om kampen, bortsett fra at Trevor Sincalir fremdeles ikke har glemt gamle kunster. Det beviste han til da han curlet inn et frispark på vakkert vis rett etter pausen og ble tomålscorer. Den mannen har det med å score flotte mål på Loftus Road. (se bunn av artikkel) Kampen endte 2-2 og gikk til straffespark. 

Tilslutt vant Team Ferdinand på straffespark etter at 9 av 10 straffer fant veien til nettmaskene. 

Innbytternes aften
Ti minutter før pause ble det gjort to bytter på hvert lag. De som entret banen var alle brannmenn som var involvert den skjebnesvangre dagen da Grenfell Tower brant. Brannmennene kom på banen til stående ovasjoner fra drøyt 18000 tilskuere på Loftus Road. 

Når drøye timen var spilt skulle det dukke opp enda en kjendis man aldri skulle tro ville bære QPR-emblemet på brystet. Jose Mourinho kom inn for David James og fullførte kampen mellom stengene for Team Shearer. 

Tilbake til røttene
Vi kan konkludere med et særs vellykket arrangement og at QPR er i ferd med å komme tilbake til røttene. Briatore/Ecclestone kom inn for 10 år siden og røsket røttene godt opp av jordskorpa, men nå ser det ut til at Fernandes/Ferdinand har skjønt at QPR er en klubb for lokalsamfunnet og familiene som bor der. Det gleder nok brorparten av fansen langt inn i hjerterota. 

All kred til QPR som klubb for å ta ansvar, arrangere og bistå lokalsamfunnet i den tunge tiden som har vært etter brannen som tok livet av minst 80 mennesker 14 juni i år.