Av STEINAR SÆTHER

I motsetning til ganske mange andre på nettet var jeg positiv etter den første omgangen på Griffin Park. Vi skalka alle luker i forsvar og vi skapte tre feite sjanser, hvorav to altså stolpe ut. Nei, måten vi gjorde dette på var ikke vakker, men det ville vært poenggivende om vi fortsatte på den måten. For meg er det viktigere enn det vakre spillet vi kan på vårt beste. Dessverre klarte vi ikke å gjennomføre to omganger på samme vis. En feilplassert Onuoha, en litt treig Hill og en Green som kunne gjort seg stor i stedet for å stupe etter en flikk som aldri kom, det ga biene 1-0. At vi kun skaper èn stor sjanse ved Phillips og ellers ikke har spill i det hele tatt mot et energisk men svakt Brentford, holder ikke.

Nå går turen opp til midt-England, igjen under flomlys, nå er det geitebukkene fra Derby som tar oss i mot med åpne armer. Ønsket deres er jo å få has på oss med en gang og tygge drøv på oss resten av kampen. Under veiledning av vårt tidligere managermål Paul Clement har laget virkelig fått sving på poengfangsten. Starten var 0-4-1, nå har tallene endra seg til mye bedre 7-6-1, og da har jeg allerede gitt dere formtallene.

Hjemme på iPro Stadium har de det samme som vi har på Loftus Road, 3-3-1. Da må jeg samtidig nevne at vi skårer flere hjemmemål enn geitebukkene, 16 som er best i championship, mot 12. Seirene har kommet mot Rotherham 3-0, Wolves 4-2 og Brentford 2-0 i de tre siste kampene. Altså har endringen til det bedre vært radikal. Tapet 1-2 kom for Leeds midt i begge lags lange uavgjortperiode.

Paul Clement sitt mannskap er ganske spennende. Mange kjente men sultne navn. Målvakta Carson har stått alle kampene minus èn, og han står generelt godt. I forsvaret er fortsatt elskebassen fra Wembley, Keogh, med. Kompisen fra samme kosekamp, Buxton, har enda ikke spilt i høst. Keogh har med seg Shackell, Forsyth og Christie. Disse har minimum 11 kamper hver. På midten spiller disse geitebukkene hyppigst: Ince og Thorne som begge er ute av denne kampen, Hendrick og Weiman. Erstattere i denne kampen blir mest sannsynlig Johnson og Bryson. I front har Martin fått i gang skåringsraten sin og har i de siste kampene jobba seg opp til 8 mål. Russell sine 3 hjelper sjølsagt også.

På skadefronten har Derby foruten Ince to mann langtidsskada mens Thorne er suspendert. Mackie har nok en måned igjen hos oss, som er det samme som skaden til Hill er stipulert til. Sandro er også ute igjen. Så seier soga i 8-tida tirsdag morgen.

Statistikk: For en gang skyld er den av det gode for oss! Charlie som sikkert starter i kveld har på sine to opptredener på iPro Stadium skåra ikke mindre enn 4 mål! QPR som lag har 3-4-1 der oppe - uhyre sjelden vare! Tapet 0-1 kom i forrige bortekamp i februar 2014. 3 måneder seinere runget OH BOBBY ZAMORA utover Wembley.

Geitebukkene har den beste pasningssikkerheten i championship og jeg frykter den mer enn noe annet i kampen. Får vi ikke skapt brudd blir det en tung kveld. Kanskje er Derby en motstander som får fram det beste i vårt eget spill? Det må være målet og da kan vi få et bra resultat. Jeg trur dessverre vi tapet 1-2 men blir ikke sjokkert om 1-1 er fasiten til slutt.

Come on U R`ssssssssss!