Av STIAN KARLSEN

Geoff Cameron som har blitt 35 år har drøssevis med erfaring i fotballsammenheng. Dette gjelder både ifra nternasjonal fotball (55 landskamper for USA) og i Premier League med Stoke. 
Virker i så henseende som et naturlig valg og alt tyder på at han er en god lederskikkelse både i garderoben og på banen. 

Cameron selv er beæret over tildelingen:

- Det er en ære å representere både klubben og laget. Dette er en viktig rolle som man må ta seriøst. Man må være et forbilde både på og utenfor banen. 

- Jeg skal bruke all min erfaring til å påvirke slik at vi skal få den best mulige kulturen og omgivelsene for å prestere. Profesjonalitet er svært viktig. 

- Jeg ønsker ikke skuffe noen. Jeg skal hjelpe klubben, manageren og laget i utviklingen videre. 

Det som kanskje er mest kontroversielt ved valget av Geoff Cameron som kaptein er at han er langt fra selvskreven i startoppstillingen. Sjansen for at han er nettopp det, når sesongen sparkes igang på lørdag, økte nok betraktelig med denne tildelingen. Vi ønsker amerikaneren all hell og lykke med kapteinsbindet på armen. At vi trenger en sterk, samlende kaptein er det liten tvil om. Klubben har vært gjennom en enorm omveltning de siste årene, og nå er det tid for å opprettholde stabilitet.

U R´ssss