Av STIAN KARLSEN
(pga problemer med bildeopplasting er det kun "gamle" bilder i artikkel)

Det skulle vise seg å bli en bra dramaturgi på St.James Park (reklamenavnet har vi glemt!) onsdag kveld. Oppgjøret hadde høy temperatur og det var mer trykk i taklingene enn finspill ute på gressmatten. Newcastle scoret tidlig i begge omganger, mens QPR utlignet i slutten av hver omgang. Tilslutt var det helt greit at lagene delte på poengene. Sterkt! 

Fire bytter 
Ian Holloway gjorde fire bytter på laget som tapte mot Burton sist. Ingen av de som ble signert deadlineday startet oppgjøret, men Freeman og Goss satt på benken. Det viktigste var at det var mer energi i laget og det kan umulig være tilfeldig at det skjer når Jamie Mackie er på banen. 

QPR stilte i 4-4-2 med Smithies i mål, Bidwell og Furlong på backene og Lynch/Onuoha som stopperpar. På midten ble Perch brukt sammen med Luongo sentralt. Wszolek og Manning bekledde hver sin kant, mens Washington hadde fått tillit på topp sammen med Mackie i Idrissa Sylla sitt skadefravær. 

Scoring rett fra avspark
De nesten 50000 på tribunen i Newcastle (drøye 600 fra London) hadde knapt rukket å sette seg før de måtte reise seg å applaudere for sine egne spillere. Newcastle gikk rett i strupen på QPR som tydelig ikke var klare til kamp. 

Newcastle tråler seg inn i feltet forbi flere (passive) QPR-spillere. Innlegget finner ingen medspillere, men Bidwell header klareringen ut i farlig sone. Spesielt når Jonjo Shelvey kommer med ladd skuddfot. Shelvey traff godt og en dekket Smithies kunne intet gjøre med avslutningen som gikk til høyre for ham fra 18 meter. Da var det spilt i 38 sekunder!! 

Reiste seg 
Det tidlige sjokket var kanskje en vekker, for våre gutter tok tak i kampen etter kalddusjen. Kan ikke huske sist Massimo Luongo hadde tre kvalifiserte forsøk i løpet av en omgang, men det hadde han faktisk denne kvelden. Luongo er ingen måltyv (ingen mål på over 50 kamper i hoops) så det forble med sjansene. 

Drøyt midtveis i omgangen braket Jamie Mackie og Ciaran Clark inn i en hodeduell. Det hele endte med "turban" på Mackie og flere sting i øyebrynet på Clark og en lengre stopp i spillet.  

QPR jobbet knallhardt og klarte å få hjemmelaget ut av rytme. Mye av nøkkelen til det var at man konsekvent prøvde å isolere Shelvey som den styrende motoren på midten. Spesielt Mackie hadde høyt fokus på at Shelvey skulle få så lite ballkontakt som mulig. 

Rett før pause fikk QPR belønning for strevet. En klarering i Newcastle-feltet endte på foten til Bidwell. Skuddet var ikke all verden og Washington prøvde seg på en hockey-styring. Styringen var heller ikke helt vellykket men ble til en fantastisk finte da både keeper og forsvar forsvant slik at Washington fikk en enkel jobb med å trille ballen i det åpne buret. Litt tilfeldigheter og flaks var det nok, men det smakte uansett herlig!

_92562603_washington.jpg

Vi blir hardt straffet
10 minutter ut i den 2 omgangen skulle det begynne å ta seg opp temperaturmessig. QPR hadde åpnet omgangen ganske friskt og Jamie Mackie var på hugget for å vinne ballen. Det fikk Shelvey smake og han reagerte spontant med to strake bein i Mackie fra liggende posisjon. Hadde dommer Robinson fått med seg alt og fulgt regelboka så skulle Shelvey forlatt gresset og tatt seg en tidlig dusj for den forseelsen. 

Få sekunder senere ligger ballen bak Smithies og Newcastle har tatt ledelsen 2-1. En situasjon som QPR burde hatt kontroll på, men igjen er vi ukonsentrerte. Det resulterer i at man kan prikke innlegg fra vår venstresiden inne i 16-meteren og at Matt Ritchie knuser Darnell Furlong i luftrommet og setter ballen i krysset med hodet. 

Introduksjon
Det begynner å bli ampert etter dette, og kanskje skulle også Furlong ha blitt sendt i dusjen etter en stygg stempling. Han slapp unna med tilsnakk(!) og man satt med følelsen av at dommer Robinson var i ferd med å miste kontroll på oppgjøret. 

QPR-manager-Harry-Redknapp-has-lauded-Ravel-Morrison-following-the-players-man-of-the-match-performance-against-Birmingham-City-on-Saturday..jpg
Ravel Morrison var ikke i troppen, men to nye spillere (Freeman og Goss) fikk spilletid

Endel opphold i spillet, inkludert spillerbytter og skader gjorde likevel til at lagene roet seg ned flere hakk mot slutten av kampen. Holloway gjorde alle sine tre bytter og introduserte begge sine nykommere i troppen. Luke Freeman kom på for Ryan Manning etter 66 minutter mens Sean Goss erstattet Darnell Furlong med 10 minutter igjen. Mellom der måtte Mackie tusle av banen og gi plass for LuaLua. 

Sean Goss holdt på å gjøre sin debut lite minneverdig da han fikk en dårlig touch som bakerste mann rett etter at han hadde entret banen. Ayoze Perez stjal ballen og satte fart mot målet alene med Smithies, men på mystisk vis så skulle han være uselvisk og prøvde en pasning i stedet for skudd. Pasningen var under enher kritikk og faren var avverget. 

Newcastle tilsynelatende med kontroll
Etter at Newcastle tok ledelsen så virket det som om de hadde god kontroll. Vår offensiv fra førsteomgang var ikke lenger tilstede. Washington var livlig til å begynne med, men forsvant fullstendig ut av kampen etter pause. Det samme kan sies med Wszolek som gjorde mange viktige "dype" løp den første timen, men falmet mot slutten av oppgjøret. Det hjalp heller ikke med byttene som Holloway gjorde, og det så tannløst ut offensivt. 

så ut av det blå...2-2!!
Det så faktisk ut som om QPR kunne være fornøyd med et "hederlig" tap i måten laget spilte. Det ble å holde mye ball uten fremdrift og man skapte svært lite frem til det 90.minutt. Da slår LuaLua ett innlegg inn i boksen, som det tilsynelatende ser ut som "barnemat" for forsvar/keeper. Ciaran Clark stusser ballen, setter keeper ut av spill og ballen går inn i mål. Det er nesten så om man kan begynne å lure på om Clark hadde tatt skade av smellen i hodet tidligere i oppgjøret. Uansett så var det overraskende nok 2-2 og QPR kunne ta med seg poeng hjem til London. 

Våre beste/våre verste
Klarer ikke kåre den beste denne kvelden. Syntes tre spillere peker seg ut positivt. Aleksander Smithies gjør noen veldig viktige redninger (som vanlig), Wszolek gjør mye bra og skaper mye offensivt gjennom sin bevegelighet og Luongo gjør en av sine beste kamper for oss. 

På den svake siden så er det to som utpeker seg. Det er Ryan Manning, som slo uttallige feilpasninger denne aftenen og i tillegg virket litt treg i kroppen.  Nedum Onuoha er den andre. Kapteinen går ikke foran som det eksempelet han burde. Har mange posisjoneringsfeil og gjør enkelte merkelige vurdering også med ball. Blir for ofte avhengig av at makker Lynch må rydde opp. 

Uansett er dette et kruttsterkt poeng og en solid oppreisning etter 0-6 på Loftus Road i høst. Onwards & Upwards

U R´sss

Newcastle-QPR 2-2 (1-1)
Mål: Shelvey (1), Washington (44), Ritchie (54), Clark (selvmål 90)