Av DAG HÅKON HELLEVIK

Enda en kjedelig og dårlig bortekamp mot et bunnlag – og det i beste juletradisjon! Og den tradisjonen består av at vi ikke har vunnet en bortekamp på fotballens egen julekveld siden vi besøkte Plymouth 26. desember 1967!

Det var ingen fare for at vi skulle vinne denne gangen heller, til tross for at vi faktisk hadde kampens eneste skudd på mål da Chris Willock skjøt rett i armene på hjemmekeeper Ryan Allsop etter 40 minutter. 

26 strat.jpeg

Dette var et oppgjør dominert av lemping, fomling og sleivete pasninger, og stadig snubling i egne og andres bein. Herværende referent så deler av kampen på en TV uten lyd som sto bakerst i stua under familiemiddagen, og det eneste han gikk glipp av verdi var da en av gjestene snøt ham for den aller siste poteten under et frispark i andre omgang.  Det lille som var av kvartfarlige situasjoner, endte over eller utenfor stengene. Det var imidlertid Cardiff som serverte flest av dem. Den ene store kom etter 50 minutter da Kion Etete på en nydelig måte dempet og kontrollerte ballen med ryggen til mål – men traff utenfor Senys venstre stolpe da han snudde seg og skjøt. Samme Etete blåste et skudd over fra meget god posisjon ikke lenge etter. Tilsvarende skjebne led den eneste headingen Lyndon Dykes fikk sendt av gårde – men den kom fra såpass langt hold at også Ryan Alsops bestemor ville ha reddet dersom ballen hadde gått innenfor. 

Det som kunne ha ødelagt kvelden var Cardiffs første corner (i minutt 90!!) som resulterte i en farlig heading fra skrå vinkel fra Callum O’Dowda – men den snek seg heldigvis utenfor den også. Vi hadde på sett og vis brukbar kontroll bakover på den regnvåte matta i Wales, men det skulle på den annen side bare mangle mot et lag som i tillegg til å være fjerde dårligst i serien på poeng faktisk er aller dårligst når det gjelde scorede mål. Nå har QPR plutselig to rene lakener på rad, for første gang siden vi fikk 2-0 og 0-0 mot Millwall og Stoke midt i september. Og 0-0 mot et dårlig bunnlag er tross alt bedre enn 0-1 mot et dårlig bunnlag, noe vi har prestert opptil flere ganger denne sesongen.

Vi tar derfor med oss det positive også fra denne forestillingen. Neil Critchley har nå ledet laget i to bortekamper som har gitt fire poeng og ingen baklengsmål. Vi er fortsatt bare målforskjellem unna playoff. Slår vi Luton hjemme på torsdag står vår nye sjef plutselig med enn nokså god start i sin nye jobb, så nå er det bare å lukke øynene og folde hendene og håpe at vi slår Luton hjemme på torsdag. Amen.

Cardiff – QPR 0-0 (0-0)

Mandag 26. desember 2022
18,549 tilskuere

QPR: Dieng, Laird, Dickie, Dunne, Paal, Dozzell, Field, Iroegbunam (Amos 80), Adomah (Chair 73), Dykes (Robert 73), Willock (Shodipo 73)

Gult: Iroegbunam, Roberts