I solskinnet på St.Mary´s så var alt duket for en god fotballkamp. Det fikk man da også, selv om vi med blåhvite øyne følte at vi fortjente å få med oss noe.

Gareth Ainsworth stilte med følgende elleve spillere i 4-3-3:  Begovic med Paal, Fox, Morgan og Kakay i backrekka. Trioen Colback, Dozzell og Field på midten. Armstrong på topp med Chair og Smyth på hver sin side.

Southampton, som rykket ned fra Premier League i våres, stilte med ex-ranger Ryan Manning i sin startellever. Han kom fra Swansea i sommer, og var en av banens beste i dette oppgjøret blant annet med to målgivende.

En annen som vi drar kjensel på, og har dårlig erfaring med, er den tidligere Blackburn-spissen Adam Armstrong. Han ble selvsagt avgjørende…

Den første omgangen var preget av fullt trøkk, og to lag som var villige. Innledningen hadde ikke mange klare sjanser, og Southampton hadde ballen klart mest. QPR satset tydelig på å slå raskt kontra på Sinclair-Armstrong.

Etter halvtimen tok hjemmelaget ledelsen. Ryan Manning finner rommet bak Osman Kakay og setter opp Edozie som fosser inn sentralt og avslutter inne i boksen. Skuddet går via hanskene til Begovic og inn i mål. Vi har sett keepere ta dette, selv om det ikke går i kategorien «keepertabbe»

Det skulle ikke gå lang tid før QPR skulle gi svar på tiltale. En innleggssituasjon fra Smyth på høyresiden ender i en dårlig klarering fra Saints-forsvaret. Colback plukketr opp ballen og får akkurat nok plass til å avslutte med venstrebeinet fra litt over 20 meter. Ballen sniker seg deilig inn nede i mål via stolpen.

To minutter etter dette igjen så var ballen i mål nok en gang. Chair skyter og Sotuhampton-keeper Bazunu redder. Sinclair-Armstrong følger opp og setter returen enkelt i mål, dessverre riktig avviket for offside.

QPR hadde momentumet i kampen nå. Både Smyth og SInclair-Armstrong hadde gode forsøk før lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Ut fr garderoben tok QPR med seg initiativer som de hadde i slutten av den første omgangen. Skudd fra Chair som endte med redning og en påfølgende corner kun tre minutter inn i omgangen. På den påfølgende corneren fikk Smyth en bra mulighet som endt like utenfor.

Etter 51 minutter smalt det i treverket bak Bazunu fra Smyth, og Chair hadde enda en god skuddsjanse før det var spilt 10 minutter av omgangen.

Dessverre «døde» Momentumet ut og da var Southampton effektive når muligheten bød seg. Etter 64 minutter så er det Ryan Manning som finner Adam Armstrong i boksen. En touch på mottak og tilrettelegging og bang inn bak en sjanseløs Begovic. 2-1.

Ainsworth gjorde byttene sine i siste halvdel med Adomah, Duke-McKenna og Kolli inn for Smyth, Colback og Dozzell.

Det ble ingen sjansebonansa i jakten på utligning, men etter fire av de tillagte seks minuttene var det svært nærme da innbytter Kolli fikk ballen på hjørnet av femmeteren og forsøkte å sette opp en helt ledig Adomah foran mål. Kolli fikk dessverre ikke full kontroll på pasningen og den ble ryddet unna.

Spillemessig er det som blir prestert endel bedre enn hva vi hadde forventninger til. Poengfangsten er derimot helt på linje med forventningene. Tre av ni mulige indikerer at vi skal slite på nedre halvdel av tabellen, uten at vi skal ta noe på forskudd etter at tre av 46 kamper er spilt.

Neste uke venter nok en bortekamp mot Middlesbrough. Vi får med oss poeng derfra om vi fortsetter som mot Southampton!

Southampton-QPR 2-1 (1-1)
Edozie (30), Colback (32), Armstrong (64)