Av DAG HÅKON HELLEVIK

Våre 16 ligakamper så langt er nemlig ujevnt fordelt hvis vi ser på motstandernes plassering på tabellen. Vi har vært god mot de dårlige og dårlig mot de gode, og når vi har spilt klart flere kamper mot bunnlagene enn mot topplagene tyder det på at tabellposisjonen vår juger litt!

Vi har spilt fem kamper mot de lagene som per i dag ligger på de åtte øverste plassene på championshiptabellen. Vi har vunnet en (Sheffield Wednesday) og tapt fire. Det gir oss 3 poeng av 15 mulige, eller 0,6 poeng per kamp. Vi har spilt mot fire av de syv som (i likhet med oss selv) innehar de åtte midterste plassene. Vi har vunnet to og tapt to, det gir oss 1,5 poeng per kamp.

Vi har imidlertid spilt mot hele syv av de åtte nederste, alle unntatt bunnlaget Barnsley. Vi har vunnet fire og spilt tre uavgjort, og tatt 2,1 poeng per kamp. Ganger vi opp disse tallene mot alle kampene mot alle motstanderne i disse tre kategoriene, ligger vi  likt med et skjema til 64 poeng ved sesongslutt i mai. Det vil ikke føre oss opp, men snarere en plass eller tre ned, i forhold til den tiendeplassen vi innehar i dag.

roller-coaster.jpg
Slik føles livet som QPR-supporter 95% av tiden!

Likevel er 64 poeng betryggende mer enn de 51/56/53/60 vi har endt med de siste fire årene. I 2018/19 gikk imidlertid vinteren med til en total kollaps med syv strake ligatap i desember og januar, noe vi svært gjerne ønsker å unngå i år. Faktum er at vi etter 16 kamper for ett år siden sto med nesten like mange poeng som i dag, nærmere bestemt 23 (mot 24 nå) Forsvaret var betydelig bedre, vi hadde sluppet inn «bare» 20 mål (mot 30 nå) og det til tross for 1-7-katastrofen mot WBA i august. Vi hadde til og med 7 «rene lakener» på fjorårets 16 første ligakamper - mot null og nix nå. Den store forbedringen ligger i antallet scorete mål, 15 høsten 2018 mot dagens 26.

Den eneste konklusjonen vi med sikkerhet kan trekke av dette er at vi fortsatt er QPR, det mest stabilt ustabile engelsk toppfotball noen gang har klart å produsere! Det hadde vært kjekt om dette endret seg, men vi tør ikke vedde huset på akkurat det!

eze stabil
Kan denne mannen være nøkkelen til stabilitet?