Av STEINAR SÆTHER

Vi fikk sannelig min ball i hatt med oss ett poeng fra Stoke også. 2-2 er helt greit ut i fra sjanser og det befester vår gode form. At hjemmelaget hadde ballen 4 ganger i nettet vårt betyr lite ettersom de øvrige 2 gangene var ved regelbrudd. Og pottemakerne viser fortsatt såpass mye gruff at sluttspill virker litt langt oppe.

Så svitsjer vi over til Yokshire og Rotherham by. De fleste forståsegpåerne plasserte klubben og laget under nedrykksstreken i mai måned, jeg er en av dem. Så langt har de klart seg greit og befinner seg på en 19. plass med 4-7-7 og 16-25 totalt. Ergo vinner ikke laget altfor mange kamper samtidig som de har tatt poeng i 11 av 19 kamper. Det er kun 2 poeng pluss positiv målforskjell som skiller laget fra nedrykk foreløpig. 

Formen er middels, det må en kunne si etter 1-7-1 seinest, det hjemme som borte. Ser en bak tallene finner en 2-1 hjemme over Swansea og U`er mot f.eks M`boro og Blackburn. Lørdag endte det 2-2 mot Sheffield Utd hjemme på New York Stadium.

Manager Warne har ikke de beste spillerne i championship å velge og vrake fra. Målvakta som er brukt i alle kamper så langt, tsjekkiske Rodàk, har vært god 25 innslupne til tross. Foran ham spiller Matlock bra sammen med Ayaji, de har også spilt alle kampene. Midtbanen er ikke guds gave på dette nivået, hangler litt både bakover og framover. Godt for oss å vite at Ryan Manning er deres beste midtbanespiller med bl.a 4 mål, og som gjør ham til toppskårer. Fremst sørger ikke de tre spissene brukt for antall mål å snakke om. Smith har tre mål, Proctor står med to.

Vi er positive mot mølledriverne fra Rotherham. 5-3-1 uansett turnering i nær fortid lever vi fint med. Fra og med femte serieomgang er vi nest best i divisjonen etter Norwich med henholdsvis 32 og 27 poeng, så heia McClaren! Apropos ham, han har slått alle managerne som heter Paul til fornavn i åtte kamper på rad. Warne heter Paul... 

Det ser i ettermiddag ut som Warne må avse 4 spillere (foruten Manning) med skader. McClaren ser ut som klarer seg med en til to. Da er Furlong medregna. Han kan imidlertid ikke være langt unna nå. Kort avstand fra forrige kamp og ditto avstand til neste, tilsier bytte av enkelte spillere. 

Fra mitt hotellrom i Bergen er jeg optimistisk i dag. Uavgjortformen til Millers er påtagelig, men jeg trur den blir brutt i kveld. Min mage sier at vi vinner 2-0 der oppe!