Av STEINAR SÆTHER

2-1 i en heldig borteseier i Fulham blei til 1-1 mot Jaap Stam sine adepter i første kamp etter pausa. Ingen imponerende forestilling av oss det heller, hvor Smithie nok en gang er gull verdt med hanskene på. Og nå ser det ut som våre polske spillere forstår spillet og intensiteten. Bare fire poeng over oss finner vi både gjestene Bristol City og, ikke minst, sluttspillssona. Ikke mange hårstråene mellom lagene i divisjonen altså. Som vanlig!

Gary Johnson har ei dyktig hånd med spillerne sine. Jeg forventer laget ganske høyt på tabellen ved sesongslutt og foreløpig ser det mer enn ålreit ut, innafor sona som de er. Men den spenstigste spillergruppa ved flere skader samtidig har Johnson ikke.

Femteplassen med hovedtallene 6-2-4 kommer av solide 4-1-1 hjemme og "vanlige" 2-1-3 borte. Rødstrupene har så langt kvitra best mot lag rundt seg og under seg på tabellen. Tapene kom mot Newcastle, ligaleder Norwich, Sheffield Wednesday og på fredag mot, til da, bånnlaget som blei sesongens klubb hvis tjenester utført av Neil Warnock trengtes prompte! 1-2 i Wales var helt greit. På bussreise legger vi mest merke til seier 2-1 mot Fulaham i ligacupen og ikke minst 4-0 samme sted få dager etterpå.

Mannskapet er godt men, som sagt, noe magert i mengde. Målvaktene O`Donnell og Fielding deler nesten broderlig på jobben, som igjen kommer av skader. Forsvarsrekka som Johnson starter med i hver kamp er Bryan, Flint, Little og islandske Magnusson. Fire andre har dog fått spilleminutter. Midt i banen finner vi spillere som Pack, O`Dowda, Reid og vår gamle kjenning Gary O`Neil. Også her velger Johnson å starte med de samme i hver kamp og det er kun Brownhill som har gjort innbytter verdt å nevne. I front har Chelsea-lånet Tammy Abraham putta i rikt monn. 8 seriemål og 3 i cupen duger i alle sammenhenger! Det varierer hvem han har med seg, de tre det veksles mellom er alle kjente: Wilbraham, Tomlin og Paterson. Og bare for å ha nevnt det, alle tre har skåra i år.

På skadefronten har rødstrupene to vingestekkede som knapt har spilt i høst. Mye viktigere er tvilen rundt storskårer`n. Nå tirsdag morgen er det ingen oppdatering på dette. Hos oss er den samme firlingen ute, men gledelig er det at Robinson er i gang igjen med spilleminutter mandag kveld. Han ventes tilbake innen en måned. Hall kan dessverre være ute ei stund etter skaden sist.

Vi har en god statistikk mot rødstrupene, 7-5-0 på de 12 siste hjemme på Loftus Road. Siste gang vi kræsjlanda var i 1977! Og ikke nok med det, vi har kun ett tap på lang tid der vest også! Hva sånne statistikker er verdt kan alltid diskuteres, men er gode å leve på og de gir håp for neste kamp. Er ellers sånn passelig begeistra for hjemmeformen vår. Vi har ikke seira siden 3-0 over Leeds på åpningsdagen i høst.

Kan fort bli en reprise av 1-1 på lørdag dette, og det er utgangstipset mitt. Abraham kan utgjøre forskjellen om han stiller, men det kan Luongo også gjøre. Han er divisjonens beste kriger, viser statistikken. Han var savna mot Reading (sto over pga landslagsfraværet). Like greit kampen ikke fins på en tippekupong, helgarderingen i en 96-rekker måtte nødvendigvis settes her!