Av DAG HÅKON HELLEVIK

Sylla er viktig fordi klubben gjerne vil at han reiser sin vei, mens Rangel er viktig fordi klubben vil at han ikke skal gjøre det. FFP-dommen fra i sommer sier i utgangspunktet at QPR ikke kan signere spillere i januar, men det åpnes likevel for unntak. Ett unntak vil være at dersom en spiller forlater klubben i løpet av vinduet kan vi signere en ny - men på lavere lønn. En avgang for Sylla, som overhode ikke er i Steve McClarens planer for verken i dag eller i morgen, vil derfor åpne en dør som ellers ville vært stengt.

En slik dør vil også åpne seg hvis vi selger Luke Freeman, det eneste eventuelle spillersalget som vil kunne gi seriøse penger i kassa. Et salg av Freeman vil imidlertid også føre til en seriøs svekkelse av laget. Hans fremtid styres av to forhold som vi supportere har lite innsikt i; vi vet verken hvor sterkt spilleren ønsker seg vekk eller hvor sterkt klubben ønsker seg pengene. Hvis svaret på minst ett av disse to spørsmålene er «veldig mye» blir han solgt nå. I motsatt fall blir han hos oss noen måneder til, slik at vi i beste fall kan klatre en plass eller to til på tabellen og få en outsiders sjanse til å komme til playoff.

Det vil også svekke laget dersom QPR mister Angel Rangel, som i utgangspunktet ble signert på en korttidskontrakt som løper ut i januar. Den 36 år gamle spanjolen har imidlertid vist seg som en svært viktig tilvekst i et forsvar som endelig henger noenlunde sammen. Rangel holder imidlertid et nivå som dessverre også gjør ham interessant for andre. Hans kontrakt i W12 kan forlenges uten komplikasjoner i forhold til FFP-embargoen, men et springende punkt vil være om vi blir overbydd. Da vil det handle om ukelønn selvsagt, men det kan også komme til å handle om hvor lang kontrakt McClaren og Ferdinand er villig til å gi en spiller som antakelig ser for seg at den avtalen han nå signerer vil bli hans siste.

Lånemarkedet vil også bli interessant. Det blir spekulert i om Ryan Manning vil bli tilbakekalt fra Rotherham, men vårt private tips er at det bare skjer dersom vår egen tropp får skader før deadline. Da er det mer sannsynlig at vi låner noen flere ut. Folk som Paul Smyth, Ossie Kakay og Ilias Chair trenger absolutt mer spilletid for å ta det siste skrittet opp til et stabilt Championship-nivå. Sean Goss er vi antakelig i ferd med å avskrive, han har ikke spilt ligakamp for QPR siden april 2017, mens Niko Hämäläinen, Aramide Oteh og Giles Phillips også lengter etter å teste ferdighetene sine på et høyere nivå enn QPR U23.

Ebere Eze drar neppe noe sted i januar. 20-åringen har vist briljans innimellom, men han har også vist at han trenger mer erfaring fra Championship før han kan forvente å konkurrere om en plass på et lag i PL. Ingen ser heller for seg noe salg av Mass Luongo.

Også keeperplassen på benken er det plutselig blitt usikkerhet om. Matt Ingram gikk før helgen på et korttids kriselån til gamleklubben Wycombe. Lørdag fikk han en etterlengtet opptur da han bidro til et sterkt 1-1-resultat borte mot topplaget Sunderland. Han ga umiddelbart uttrykk for at han kunne tenke seg å vende tilbake til klubben han forlot for to år siden. Hvor realistisk det kan være er imidlertid usikkert, for den siste i vår trio av seniorkeepere er allerede ute på lån. Sveitsiske Timo Dieng har aldri spilt A-kamp for QPR, men han har i høst etablert seg som førstevalg i Stevenage i League Two. Han ble fast på laget i september, og har beholdt posisjonen siden da.