Av STIAN KARLSEN

2014 vil for alltid stå skrevet med gullskrift i QPR-historien. Årsaken er selvsagt det som skjedde 24 mai da kampuret viste 89:51 på Wembley og stillingen var 0-0. På nøyaktig samme tidspunkt ble Bobby Zamora en av vår tids aller største helter. Vi oppsummerer året kort i bilder med tekst

Januar

 

Charlie Austin er tilbake fra skade på den første dagen av 2014. Hva gjør han? 
Jo, han scorer 2-1 på overtid mot Doncaster og setter standarden for et fantastisk år både for seg selv og QPR. 

QPR lå på fjerdeplass, ett poeng bak direkte opprykk ved inngangen til 2014.

Februar

 

Vinduet stengte og vi endte opp med blant annet WIll Keane, Madibo Maiga og Kevin Doyle. Nykommerne markerte seg umiddelbart, men det kan vel ikke sies at noen av dem ble en stor suksess. Urokråka Ravel Morrison var en annen januarsignering, som gjorde sine saker ganske så bra.Ved utgangen av januar lå laget på 2 plass med 3 poeng ned til Burnley.

MarsRobert Green var strålende under vårsesongen og helt avgjørende i flere kamper. I mars-måned vant QPR 1-0 mot Wigan på Loftus Road etter scoring av Yossi Benayoun og en strålende kamp av Green.

Referat fra kampen her!
Ved utgangen av mars var status at vi var 9 poeng bak Burnley på direkte opprykk på 3.plass

April

 

QPR sikret play 22 april med 2-1 seier over Watford. Igjen var det Charlie Austin som avgjorde på overtid. Da var det bare å forberede seg på neglebiting i 2x90 min mot Wigan.

Ved utgangen av april var 4 plass og 15 poeng opp til direkte opprykk. Derby hadde tatt 3 plassen med god margin og 4 plass ble resultatet ved sesongslutt.

Mai

 

Gary O'neil ga alt (pluss en tann) for QPR mot Wigan i playoff-semifinalen på Loftus Road. En kamp vi snudde fra underlege 0-1 til 2-1.
Matchvinner? Charlie Austin selvsagt...

 

Et bilde som sier alt....24 mai 2014!!

Juni

supporter.jpg
Supportercupen 2014. Laget ble nummer 4 med Marc Bircham på laget (nummer to fv bak)
Cupen ble avslutttet med 25-års jubileumsfest for supporterklubben med nevnte Bircham og Ian Gilliard (samt Arne Scheie) som gjester.

Juli

rio.png    caulker.png  
Våre to første signeringer ble gjort i juli. Rio Ferdinand og Steven Caulker. Begge var med på sesongoppkjøringen i Tyskland.

August

Glenn-Hoddle_3015369b.jpg
Glenn Hoddle kommer inn i trenerteamet. Det blir tap i comebacket til Premier League da Hull vinner 1-0 på Loftus Road. Charlie Austin brenner straffe og vi får en blytung start på den nye sesongen. En nitrist historie om Alejandro Faurlin sitt skademareritt får også et nytt kapittel denne måneden. Les saken faurlin-ute-lenge-igjen-.5563412-192831.html" target="_blank">her!

Ved slutten av måneden er det spilt tre kamper. Vi står med 1-0-2 og ligger på 12 plass.

September

Sandro ble vår største signering dette overgangsvinduet. En skadeplaget spiller som dessverre har fortsatt å være akkurat det i sin første halve sesong på Loftus Road.
Ved utgangen av september så lå QPR på den øverste nedrykksplassen, ett poeng bak sikker plass.

Oktober

Eduardo Vargas scorer mot Liverpool 18 oktober. Dette var kampen hvor det snudde fra negativ til positiv stemning denne sesongen. Kanksje var det fordi supporterklubben hadde sin fellestur og årsmøte til nettopp dette oppgjøret?
Uansett så ble dette måneden hvor bortespøkelset begynte å vise seg frem for alvor.

Oktober endte med at vi lå nest sist og to poeng opp til sikker plass

November 


Charlie Austin feirer scoring mot Manchester City. En kamp som forøvrig blir bedre husket for en kontroversiell (og sett i etterkant, riktige) dommeravgjørelse. 
Kampen endte tilslutt 2-2 i noe som var en svært underholdende og positiv QPR-kamp. November ble preget av godt spill på hjemmebane og ditto dårlig opptredener på fremmed gress. 

Ved inngangen til desember så lå QPR som nummer 18 med 11 poeng. På samme poengsum som Hull på trygg plass. 

Desember


Desember inneholdt Charlie Austin sitt første hat-trick i QPR-trøya, og det første på over 10 år!
Jamie Cureton var sistemann i september 2004. Austin ble igjen matchavgjørende og står med 12 premier league-scoringer når vi går inn i 2015. 
Likevel må han finne seg i å dele sin heltestatus for 2014 sammen med Bobby Zamora...

Vi har fremdeles tilgode å ta bortepoeng i sesongen 2014/15, men Loftus Road gjør jobben som hjemmebane og har løfte laget over streken. 
Ved inngangen til 2015 er vi nummer 15 på tabellen med to poeng ned til nedrykksplass. 

2014 kort oppsummert:
Det har vært mange store begivenheter denne sesongen. Seier i playoff-finalen 24 mai står som en bauta i QPR-historien og er et av de største øyeblikkene vi kommer til å oppleve som fans i vår levealder. Hvis man ser på inngangen til 2014 kontra 2015 så tror jeg de fleste av oss ville være strålende fornøyd med å ligge som 15 i premier league. En evig diskusjon er selvsagt prestasjonene som har ført oss dit, men det er udiskutabelt at vi har tatt mange steg i riktig retning i året som gikk. 

Vi takker for året som nå er omme og håper at utviklingen for QPR fortsetter i en positiv retning også i 2015. Vi avslutter med det som er høydepunktet og dersom vi får oppleve noe i nærheten av dette øyeblikket i 2015 så skal vi være brukbart fornøyd. Godt Nytt År!!!