Av DAG HÅKON HELLEVIK

Ettersom jula tross alt varer til påske er Quiz-redaksjonen godt innenfor alle frister når vi herved gratulerer Stig Løken og Atle Vesteraas med hovedpremiene i fjorårets julekonkurranse. Dessuten gratulerer Quiz-masteren seg selv med en oppgaveserie så vanskelig at vinneren bare fikk 22 av 24 riktige! Sånn skal det gjøres!

Det viktigste med kalenderoppgaven er å huske den hver dag. Det nest viktigste er å kunne alle svarene, for det var det altså ingen som kunne. Steinar Engebretsen kunne heller ikke alle, men han klarte like mange som Stig. Atle klarte bare 20, men vant i loddtrekning, akkurat som han i parentes gjorde for et år siden. Deretter kommer det tredje viktigste – tie-break-spørsmålet!

Lars Erling Næss har på sin side juryens tillatelse til å ergre seg. Han hadde hatt like mange poeng som Stig og Steinar hvis han hadde åpnet luka 1. desember og kjent igjen Gerry Francis. Steinar kan imidlertid glede seg litt – han er trukket ut til en av julas trøstegevinster. Det samme er Bjørn Graneng, selv om han bare scoret 7 av de 24 oppnåelige poengene.

Faktisk er vi i år så rause at vi deler ut ikke mindre enn tre ekstragevinster! Den siste går til Tore Berntsen, som var den første av bare tre deltakere til å klare det helt nøyaktige svaret på tie-breakeren. Tore scoret 17 poeng og var et stykke unna pallen, men årets spørsmål var åpenbart så vanskelig at vi synes det kvalifiserer til en ekstra oppmerksomhet.

Årets tie-breaker var at alle de 24 har spilt juniorfotball for QPR. Vi tok oss den friheten å inkludere i kalenderen opptil flere som faktisk aldri har spilt A-kamp for oss i det hele tatt. Vi la inn Readings Josh Laurent og Kevin Gallens bror Steve – og vi la inn unge Rayan Kolli som enkelte av dere traff i London i november. De som ikke traff ham vil ha sett bilde av ham i Superhoops, og det var da også opptil flere av de som ikke hadde vært på supporterklubbens «akademiseminar» som hadde gjort nettopp det og derfor visste hvem Rayan var.

I det hele tatt er det en fordel å lese Superhoops regelmessig, for det er et nært og tett arbeidsforhold mellom SH-redaksjonen og Quizredaksjonen. Dette kunne eksempelvis hjulpet dere med å se forskjell på brødrene Morgan. Det var Ian som var avbildet i kalenderen, med et bilde som er tatt for nettopp Superhoops for noen tid tilbake.

Ebere Eze spilte en eneste obligatorisk kamp på U18-nivå, men den ene var nok til å gjøre ham til ett av våre svar. Han var såpass god da han ankom W12 at han fikk hele sin akademikarriere på U21/U23-laget. Ian Gillard var junior i Tottenham, men rakk i liket med Ebere såvidt å komme til QPR før han fylte 18 år. Paul Furlong hadde motsatt karriereprofil. Han startet som junior i QPR, men måtte til non-league for å få spille voksenfotball. Han ble ikke A-spiller hos oss før han var godt over 30.

Også tie-breakeren var vanskelig denne gangen, og halve måneden gikk før Tore Berntsen som den første ga det helt riktige svaret. Andre innsendere var sånn halvveis inne på rett spor uten å treffe helt i blinken. Stig Løken mente at alle hadde startet sin seniorkarriere i QPR, noe som ikke er rett, ref herrene Furlong, Laurent, Kolli og St. Gallen. Men dette er et spørsmål som er ment å skille ved poenglikhet, og Stig slår derfor Steinar som trodde nøkkelen lå i antallet seniorkamper for QPR totalt. Juryen avgjorde derfor, under litt tvil   riktigmo fordi vi ikke har vært i akkurat denne situasjonen før, at Stig skulle få hovedpremien med et halvt tie-break-poeng mot Steinars null.

Og appropos St. Gallen, så er dette i tillegg til å være en by i quizredaksjonens hjemland også en tidligere QPR-junior hvis seniorkarriere kulminerte med to år på reservelaget til Doncaster Rovers. Vedkommende har imidlertid en dobbeltgjenger i vår nærmeste nærhet. Bare seks innsendere gjenkjente bildet av vår egen klubbs tidligere ungdomstrener 22. desember – men like mange – altså ytterligere seks, trodde bildet viste Bradley Allen!

Riktignok tilhører begge familier med tett tilknytning til klubben, men det får da være måte på slektskap. Ser virkelig St. Gallen ut som B. Allen? Dere får bedømme selv! Dobbeltportrett er vedlagt!

Forhåndsvisning av bilde