Jeg så for meg at Fulham ville komme sterke til Loftus Road forrige lørdag. Heldigvis tok jeg feil. De kom med en sentral midtbane som blei spist levende av våre folk.
De mangla spilloppleggeren Brian Ruiz og det kan ha vært deres bane for stjernespillerne på vingene og helt framme fikk null og niks å jobbe med.
La meg være raus og si at Fulham hadde 3 halvsjanser i kampen i tillegg til klasseavslutningen som gav dem reduseringen

Formsvake
Gutta fra bredden av Tyne er i dårlig form. Alan Pardews gutter har ramla sakte og rolig ned til en 15. plass med 17 poeng, ergo 7 flere enn oss. Tallene er 4-5-8 og 19-26.
Således skårer de ikke mer enn så vidt over ett mål per kamp - som er bare litt bedre enn oss (15)

Det er en stor kontrast til forrige sesong.
Først, Demba Ba hamra inn mål før nyttår og, deretter, Papiss Cissè som fortsatte på denne sida av nyttår.
Visst skårer nevnte herrer fortsatt men i mindre grad. Og et viktig poeng er at de er nesten aleine om å skåre, kun 3 andre spillere har skåret denne høsten. det er klart dårligst i PL

For å illustrere formen ytterligere: På de siste 12 kampene har Pardews gutter kun 2-2-8. Altså var starten god med 2-3-0.
Europacupspillet har sikkert forstyrra litt men de har stilt med halvveis b-lag i den turneringen

Skadesituasjon
Skader i rikt monn kan knapt de aller beste sikre seg mot. Newcastle er blant de nest beste og er sånn sett dårligere stilt. Inn mot vår kamp har de 3 viktige skader.
Den aller viktigste spilleren skadet er Cabaye, hjemmelagets svar på Fulhams Ruiz. Men også makkeren Taylor er ute slik at den sentrale midtbanen også her er både annerledes og svekka. I tillegg er forsvarer Ben Arfa ute. Men det er tvil om ytterligere 3 spillere som kunne vært aktuelle for laget samt et par stallfylleksemplarer.

Våre menn ute heter fortsatt Cesar, Johnson, Park og Zamora av de "gamle", mens Bosingwa sliter såpass med ryggen at han står over denne og kanskje de andre i julestria. Men vi har sett at han på langt nær er uunværlig.

Desember
Newcastle må hate å spille kamper i desember måned. Siden oppstarten av Premier League har de hele 42 tap, som er desidert dårligst av alle klubbene som har frekventert det høyeste engelske nivået alle disse årene. Ingen bedring å spore de seinere åra: På de 15 siste desemberkampene er tallene 3-1-11.

Er vi kapable til å strø mer salt og pepper i desembersåret deres bortesvake som vi er?
Vi har som alle veit ikke seira borte siden november...øh, i fjor. Men vi er bedre enn på lenge og har gjort to bra bortekamper på rad nå (0-0 og 2-2).
Ingen enestående kamper, men klar framgang fra Hughes-perioden.

Uavgjort?
Om vi står for tur til å vinne borte er jeg litt usikker på. Dette blir kalt en sekspoengerskamp av mange. Jeg er ikke helt der. Sjøl om vi er 7 poeng bak trur jeg denne kampen er viktigere for Newcastle enn oss. For å være litt eplekjekk så mener jeg vi kan leve med uavgjort fordi det vil bekrefte at vi er på gang.

En uavgjort for Newcastle betyr at den dårlige formen fortsetter, en trend ingen setter pris på foran ei vanskelig julestri. Resultattips ut i fra at Harry velger det trygge framfor "full guffe", samt at jeg er sikker på at Newcastle skårer ett mål