Av STEINAR SÆTHER

Vi har åpenbart kommet i stimen av kamper hvor vi spiller middels og samtidig har marginene mot oss. En veldig feil assistentavgjørelse, som sendte oss ut av ligacupen, ble fredag etterfulgt av en berøring som satte Dieng ut av spill i kampens siste sekunder mot Forest. Men dette er fotball, dette er Championship. Imidlertid er jeg litt bekymret over at vi i begge disse kampene ligger betydelig under i spill. Har jeg glemt tap 1-2 borte mot Posh? Eller 1-4 for Fulham? Nope...

For all del, vi er hakk i hæl på sluttspillet - og det er behagelig lenge igjen. Det er kun Bournemouth som har stukket helt av, mens Fulham gjør sitt beste for å holde følge - noen poeng bak. Selv om vi var antatt å være innenfor sonen tre til seks, var samtidig drømmen om en direkte opprykksplass temmelig utopisk. Sånn sett er vi i nærheten av vår forventede kapasitet og plassering.

Vi har fått en pause på fem dager, som er nesten for luksus å regne nå om dagen. I dag venter et nytent Cardiff på oss. Hjemmelaget hadde en forferdelig periode bak seg før møtet med Stoke sist lørdag. Åtte tap på rad, ett skåret mål og nitten(!). Elendigheten fortsatte mot Stoke, og det så ut som en ny tragedie da hjemmelaget gikk opp til 3-0 få minutter ut i andre omgang. Så, på fire minutter og førti sekunder, skårer rødstrupene hele tre ganger! Kampen endte 3-3, selv om det var nye store sjanser den siste halve timen.

En liten pustepause for manager Steve Morrison. Han trenger flere oppturer om han vil beholde jobben, for han har ikke jobben på permanent basis. Om en ser nærmere på spillerstallen han besitter, finner vi flere gode navn. Smithies, som vi kjenner godt, har overtatt plassen mellom stengene. Han ble totalt eksponert ved alle tre målene lørdag, og kan ikke lastes på noe vis. I forsvarsrekka er Flint, Ng og Nelson selvskrevende, mens Pack, Bacuna, Vaulks og Giles er førstevalgene på midten. Ralls som har en lang karriere bak seg hos waliserne, er ikke like sikker på plassen sin lenger.

Spissplassene bekles av Collins og Moore, hvis herremenn har skåret ett(!) mål til sammen. Harris kom løpende inn fra benken sist etter at Stoke skåret sitt tredje mål, og hadde mye av æren for den lynraske opphentingen. Han skåret da også et av målene.

Cardiff melder tidlig på morgenen om tre skader, hvorav en av dem er viktigere enn de andre. Vi har De Wijs, Field og Wallace ute, så selv om de nærmer seg er de fortsatt fraværende på a-laget. McCallum fikk seg en ny karamell mot Forest og blir trolig lenge ute. Thomas skal være tett på a-laget igjen.

For tida er alle våre kamper verdt en helgardering. I og med at vi ikke opptrer som "verdensmestere" for tida, kan kampen i kveld på Cardiff City Stadium bli vrien. Spiller vi opp mot vårt beste, vinner vi. Så da blir det vel en ny U...?