For to uker siden var det duoen Hill/Ferdinand som ikke hang med i svingene. I dag sørget tellefeil i eget forsvar for at Sylvain Distin fikk stå helt alene på 5-meteren. Headingen traff stanga, spratt i ryggen på en sprellende Cesar og trillet i nettmaskene. Et ubegripelig forsvarstaktisk havari som er i ferd med å bli en uvane av de sjeldne. Fiks dette raskt, Hughes!

TV2 gjorde sitt beste for å banke inn slike kardinaltabber som uakseptabelt forsvarsspill, så vi stopper selvfølgelighetene der. TV2 skal vi for øvrig komme tilbake til senere.

Assist signert Cesar
Men det startet feiende flott. I det 3. minutt slo Cesar ballen fra egen 5-meter ut til en ventende Hoilett, som erstattet Shaun Wright-Phillips. Et godt valg, Hughes!
Hoilett slo på etterbrennerne og sprintet 60 meter før han dundret inn sitt første seriemål for QPR. Ballen traff Leigthton Baines før den føk bak en utspilt Tim Howard. Aldeles fantastisk, og så utrolig etterlengtet for plagede QPR-fans.

Halvveis ut i omgangen utlignet altså Everton, etter at vi tidvis dominerte det meste av banespillet.
Typisk. Vi spiller bra, dominerer ofte midtbanen - primært på grunn av et overblikk og en teknikk fra gudbenådede Esteban Granero, etter min mening banens beste spiller.

Diakite
I dag var dessuten Samba Diakite tilbake i sitt gamle, gode hjørne. Park dekket høyresiden på forbilledlig vis, og sørget for at Everton's hurtigtog Baines kanskje for første gang denne sesongen fikk en dårlig dag på jobb.

I angrepet gjorde Bobby Zamora en ny og tidvis god innsats som møtende spiss, men vi er tynt besatt på topp. Cissé har ikke vært seg selv etter bruddet med kona, og er foreløpig milevis unna sine giftige løp som vi vet han kan. I tillegg går han litt for ofte i offside. Dermed sliter vi med å skape sjanser.

Rødt kort
Men det var ikke helt håpløst.
Ryan Nelsen sliter seg nok fremdeles i håret etter headingen som gikk utenfor mål i første omgang. I 2. omgang var Park centimetere fra å feie inn et innlegg fra Diakete, som kom gjennom på høyresiden. Jagielka kastet seg foran Park, og reddet med stor sannsynlighet scoring.

Everton ble redusert til 10 mann etter at Pienaar fikk sitt andre gule kort for kvelden. Et kort han ikke skulle hatt, i følge TV-bildene. Dommer Moss var ikke langt unna, og det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen hos Everton da det røde kortet kom opp.

Straffesparket vi ikke fikk
Om det var kompensasjonsdømming som forhindret samme Moss å tildele QPR straffe noen minutter senere forblir en hemmelighet. Men dommeren sto ti meter unna da Everton's Coleman feide ned David Hoilett i straffefeltet. Dommeren vinket spillet videre, og ikke så rent få tilskuere kastet seg med rette inn i klassikeren "The referee's a wanker".

I kampens siste kvarter satte QPR inn et veritabelt trykk mot Everton, der det nærmeste vi kom var et frispark signert Taarabt, og en volley fra Cissé. Begge skuddene gikk en meter til side for mål.

QPR, Reading og Bury
Vi er nå oppe i åtte kamper uten ligaseier, og er dermed i samme tvilsomme sjanger som Reading og Bury (league one). For vårt vedkommende er det rekord i Premier League, som altså startet i 1992/93.
Sesongen før dette sto vi også med null seire etter åtte kamper. Den gang endte vi på 11. plass i det som da het 1. divisjon, og som altså sesongen etter fikk navnet Premier League.
Mange roper opp om at Mark Hughes kan stikke til bloksberg. Jeg akter ikke å kaste meg på dette toget. Det bor mye godt i laget som bare trenger finjustering.

TV2
Så noen ord om TV2s kommentator, som i dag la for dagen en tvilsom kvalitet jeg håper det er lenge til vi får oppleve på nytt.
De norske rettighetshaverne til Premier League har gjort det til en sport å rakke ned på Hughes' innkjøpspolitikk, uten å se bak statistikken. De siste ukene har de i tillegg krydret pølsevevet sitt med at Harry Redknapp venter i kulissene. Dette ble gjentatt til kjedsommelighet fra kommentatorbua. Tips til TV2: Ikke les The Sun.

Når kommentatoren en sjelden gang fordyper seg i statistikkdata fra InfoStrada bør man forvente et visst nivå på videreformidlingen. Et stykke ut i 2. omgang ble det for én gangs skyld stille i 30 sekunder. Når kommentatoren kom tilbake igjen hadde han åpenbart funnet ut at sist det ble delt ut rødt kort i tilsvarende oppgjør, vant QPR 5-3. Tips til TV2: Hent ut de viktige opplysningene fra statistikken før kamp. Husk gul merketusj.

Jeg stopper der, fordi jeg synes den tekniske produksjonen av TV-sendingene er en drøm. Vi kommer vel aldri dithen at vi kan velge inn kommentatorene fra SkySports/BBC, ei heller at vi kan skru av anmassende kommentatorer - og kun beholde stadionlyden.

Nok sagt!

Om en knapp uke venter et for tiden tamt Arsenal på motsatt side av London. Det kan bli et løft, for årets Wenger-utgave er ikke imponerende.
Onwards & Upwards!

Fakta
QPR - Everton 1-1 (1-1)
Mål: Hoilett 3

Gult kort: Diakite, Granero
Tilskuere: 17.959 (2.994 bortefans)

QPR: Cesar, Diakite, Traore (Onuoha 72), Park, Taarabt, Granero, Nelsen (Ferdinand 83), Bosingwa, Hoilett, Zamora (Cissé 71), Mbia.
Ikke benyttet: Green, Wright-Phillips, Mackie, Faurlin