Av STEINAR SÆTHER

Tap 1-2 på Anfield Road var ikke sjokkerende. Vi har sett det så mange ganger før denne sesongen. Og igjen var det en kamp vi kunne fått et poeng eller tre fra. Men når vi summerer opp alle disse gangene er det ikke tilfeldig at vi befinner oss under streken. Ser ikke bort fra at det samme gjentar seg i ettermiddag på Etihad.

Leser på morraskvisten at His Bobness Zamora håper City allerede er i feriemodus ettersom de allerede har kvalifisert seg for Mesterligaen. Ok, la oss håpe det. Men det forutsetter at Pellegrini og gutta bryr seg katta om det blir sølv, bronse eller fjerdeplass. Gjør de det? Neppe!

Pellegrini sier at han vurderer å spille med tre spisser. Det i seg sjøl indikerer at han vil ha sølv, og at han vil ha denne kampen avgjort så raskt som mulig. Han kjenner nok til historikken disse lagene i mellom; at vi faktisk har en dugelig statistikk å vise til i Manchester. 3-2-4 og 15-17 er absolutt å leve med for oss mot et etter hvert storlag. Og Pellegrini veit at 2-2 på Loftus Road tidligere denne sesongen var et ran ettersom dommertrioen bidro sterkt til deres poeng. Og han veit videre at stjernespillerne sine har den evnen at de slipper seg ned ett og to nivåer mot lag nede på tabellen. Og bakom lurer Arsenal med lik poengsum og en utsatt kamp hjemme mot Sunderland til gode.

Sergio Agûero jakter toppskårertittelen. Jeg er ikke i tvil om at han vinner den, og jeg er heller ikke i tvil om at han skårer i dag. Enten fra start eller fra benk gjør Dzeko det samme. For ting gjentar seg sjøl, det veit vi også, og begge disse spillerne har god statistikk mot oss. Charlie har fått det vanskelig på tampen og blir ikke toppskårer i serien. Kan godt hende han kommer til avslutninger i dag, et tidvis halvhjerta forsvar kan finne på å slurve, lage ei straffe oss. Resultatene i går var ikke spesielt gode for oss, vi innser nok det alle mann, men halmstrået er der. Mitt håp for denne kampen er at Ramsey tar ut Henry, setter Sandro på venstrekanten, lar Fer spille sentralt i 4-4-2 mens Zamora jobber sammen med Austin på topp. Forutsetningen her er jo at de spillerne som er ømme både her og der spiller fra start.

Hjemmeseier 3-2, 2-1, noe i den mollstemte duren, er det første jeg tenker på. Så kan vi drømme til vi våkner.