Av STEINAR SÆTHER

Endelig! Endelig så vi ut som et godt Championship-mannskap, et som kan slå de aller fleste. Usikkerhet og feil var borte, intensiteten vi trengte kom tilbake, vi skapte de fleste sjansene - Dieng hadde nesten ingenting å bryne seg på. Vi var simpelt hen best lørdag! Et managerbytte fikk ingen umiddelbar positiv effekt for Watford. Men Wild Thing trengte jo 3 kamper for å oppleve sin første seier.

Foruten Birmingham og oss gikk alle lagene fra plass 15 og nedover, på en smell. Med vår seier er vi nå 10 poeng bedre enn Blackpool som innehar den øverste nedrykksplassen med 32 poeng. Huddersfield og Wigan som besitter de ennå mindre lukrative plassene under streken, har også 32 poeng - og ennå dårligere målforskjell. Vi har ingen god målforskjell, det vet vi med minus 15. Lagene under streken har henholdsvis 20, 22 og 26.

Blackpool langt der nord har nå ennå mer å spille for enn oss. Cardiff på plassen over har 38 poeng og 13 minusmål, og neste lag oppad, Rotherham, har 40 poeng og "bare" 9 minusmål. Blackpool, som vi altså møter i kveld, slipper inn like mange mål som oss, og skårer nesten like mange framover. Formen er forøvrig dårlig med 0-1-3. Men et stort obs! De to siste hjemmekampene har endt med 0-0 mot den suverene ligalederen Burnley og seier 1-0 over rotenissene fra Stoke.

Velkjente Mick McCarthy sier hva som skal gjøres nå. Han fikk jobben i januar. Men hva har han å jobbe med? To mann, Maxwell og Grimshaw, har spilt respektive 23 og 13 kamper i mål. Nå er det Maxwell som tar hånd om avslutningene. Systemet også her er 4-2-3-1. Forsvarsrekka er for tiden fra høyre mot venstre Lawrence-Gabriel, Nelson, Thorniley og Thompson. Dette kan fort skifte for hele 10 spillere har gjort dugnad i denne lagdelen. De to foran var sist Connolly og Carey, som begge spilte hele kampen. Trioen bak spissen ble alle byttet ut under kampen. Vår eks Bowler har ikke hatt noen stor sesong, Garbutt likeså, mens kjente Madine som har spilt mye til nå, måtte ut med skade allerede etter 6 minutter. Vikariater ble utført av Rogers, Dougall og Hamilton. Den ensomme spissen er ikke ufarlige Yates. Han har spilt alle minus èn kamp og skåret 9 ganger.

Madine er altså ute med skade nå, det samme er Bridcutt og hele sju andre. Tre mann er tilbake og kan få spilletid ettersom de normalt ville vært kandidater til startoppstillingen. Det gjelder Anderson, Fiorini og Poveda. De to siste var ute sist med disiplinærstraff. For oss er snart Paal og Chair tilbake, og kampen mot Birmingham lørdag kan være tidspunktet. Ellers er de vanlige ute, blant annet den ordinære forsvarsrekka.

Seasiders på Bloomfield Road blir ikke enkelt. Har en ekkel følelse foran kampen. Vi er pukka nødt til å framstå tilsvarende som lørdag for å få med oss poeng. Ser for meg 1-0 og hjemmeseier mens håpet sier 0-1 og borteseier... 

Come on U Rssssssss!