Av STEINAR SÆTHER

Tja, kunne det egentlig ende på annet vis mot Millwall? Forutsigbart så det holder, dog burde alle poengene blitt med oss tilbake. Men vi har ikke spisser som skårer særlig med mål, da er vi avhengige at midtbanen vår gjør det. Og der i gården er det energiske Chair som tar ansvaret. Men det er flere som må melde seg til tjeneste! 

La oss kikke på hvem som faktisk har bidratt på målkontoen vår. Av forsvarerne er det Barbet og Dickie som har skaffa nettsus èn gang hver. Midtbanen er representert ved nevnte Chair, som har hele 5 nå, samt Bright med 2 og Ball med 1. Fremst har altså Dykes også 5 - hvorav 3 er via straffer, samt Bonne med 2. Nå må det sies at forsvaret og Dieng ikke slipper til motstanderne like lett som de forrige sesongene, imidlertid nok til å tape altfor mange poeng. Men det nettopp så gode vi er for øyeblikket.

Foran 2 000 sulteforede hjemmesupportere skal vi spille mot Reading i ettermiddag. De royale (sick!) tok helt av fra første spark på ballen og ledet med ganske klar margin. Så kom Championship-hverdagen og de ble langt mer dødelige. Nå har de snudd nedgangen igjen - om ikke tapet hjemme for Birmingham tirsdag var ennå en snuoperasjon - med negativt fortegn. 

Reading er nummer 5 kun 4 poeng bak ledende Norwich. Laget er ett av 4 lag som har 30 poeng, bare Bournemouth på 31 skiller den troikaen fra å krangle om "sølvmedaljene". Men det er foreløpig. Tallene viser 9-3-5 og 27-21, som er langt bedre enn våre 4-6-7 og 18-25. 

Manager er Veljko Paunovic, en vinnerskalle fra Serbia. Han er 43 og har en god karriere som spiller bak seg, med flere pokaler på hylla. Han har trent både Serbia U20 og U23, og i august ble han henta fra gode prestasjoner med to amerikanske lag. Når jeg bruker litt ekstra blekk på denne karen, er det fordi han kan lede bortelaget til seier mot de fleste. Og etter hvert vil han antagelig få større jobber. 

Paunovic har på papiret ei ganske god spillergruppe å plukke fra. Brasilianske Rafael har stått alle kampene i mål. Morrison, Richards, Moore, samt Esteves og Holmes på deling, har spilt rubbel og bit bakover. Midtbanen har alltid bestått av Rinomhota, Laurent og Olisè, mens 3 andre også har en del spilletid. Lagdelen er sterk begge veier og de er gode på å mate spissene Joâo og Meitè med baller som de ofte skårer på. De har så langt henholdsvis 11 og 6 mål.

Sjukehuset: Det kan se ut som royalitetene (ha-ha!) har 3 mann ute. Det er visstnok tvil rundt 2 til. Vi har de samme 2 ute som vi har hatt ei stund, og det er tvil rundt Wallace.

Dette er vidåpent. Bortelaget skal etter mitt syn være knappe favoritter. Hodet sier derimot at vi kan få med oss både det ene og det andre. To ting kan avgjøre mye: Har Reading speida på oss og fått se våre styrker og svakheter? Det jeg egentlig spør om er hvorvidt de kommer til å gi Bright (og kanskje Chair) spesialoppvartning? Det andre er om de lykkelige 2 000 kan sette så mye adrenalin i skrottene og hodene våre at bortelaget "preller av"? Jeg velger å følge hodet, og sier 2-1 til publikums ekstatiske nytelse (joho!).