Av STEINAR SÆTHER

Det ble en solid seier mot et fortsatt skåringssvakt Millwall. 2-0 borte i Championship lar seg høre i alle sammenhenger. Vi var generelt gode, alle leverte til minst stående. Løvene derimot, om de ikke kan utfordre sånne som oss bedre, vil det bli vanskelig å ende over midten. Noen må skåre på de få sjansene de skaper. Rowett er en manager i fare!

Stoke kommer på en gjestevisitt i ettermiddag. De kommer fra en flott seier 3-0 borte i Hull. På tabellen er de nummer 13 med 3 poeng færre enn oss. For pottemakerne er tallene 3-2-4 og 11-11. Så langt har de ikke spilt to kamper på rad med samme "tippetegn". Med seier sist skal de, om dette fortsetter, maksimalt få med seg uavgjort hjem. Meeeen... Forrige bortekamp mot Blackburn endte også med seier, da 1-0. Meeen... Før det igjen tapte de 1-3 for svake Huddersfield og 0-2 for Millwall - som vi altså... 

Men fra spøk til manager Alex Neil. Fra i februar i år var han manager i Sunderland på såkalt rullerende kontrakt. Han var ergo med på sluttspurten som sikret Sunderland opprykk via sluttspillet. I Stoke fikk Martin O`Neill sparken i midten av august, hvorpå Neil ble ansatt på "flekken". Før disse var han i Preston i 4 lange år, og før det igjen Norwich i 2 sesonger. Han starta karrieren som manager i skotske Hamilton Academical, over 3 sesonger. 

Mannskapet han råder over nå er mangslungent. Noen nye navn, mange gamle, flere veteraner og noen unge. Han spiller oftest Bursik i målet. I forsvaret er det Flint, Wilmot og Taylor som styrer showet, mens gamlingen Jagielka (fylt 40) har to innhopp. Eneren på midtbanen er Lewis Baker, han har spilt samtlige minutter og skåret 4 mål. Clucas, Smallbone og Thompson er de andre med mest spilletid. Se dog opp for unge Fosu! Fremst er "gamle" Dwight Gayle sammen med Brown og Campbell de mest spilte. Men de har kun skåret 3 mål til sammen.

Vi spratt opp til 8. plass etter seieren sist. Opp til Blackburn på tredje plass er det ett eneste poeng, og vi har bedre målforskjell. Det er 4 lag i mellom, så vi skal ha mye hell for å sprette dit opp etter kampen i dag. 

4 eller 5 pottemakere forblir på skadelista, deriblant gode Souttar som ikke har spilt i høst. Beale kan kanskje ønske Amos tilbake. Dickie ble åpenbart skadet på trening før kampen mot løvene, men Balogun imponerte i hans sted. Clarke-Salter er snart tilbake, tror dog kampen i dag blir litt for tidlig. Armstrong trenger litt mer tid hos U23 (sammen med Shopido og Thomas). Beale vil ikke stresse utviklingen hans.

Har igjen god tro på seier. Introduksjonen av Tim med det vriene etternavnet og Balogun har gitt meg troen på at vi i dette sterke feltet kan klare en plass i sluttspillet. Vi skårer 2-3 nye mål, og kanskje vi unngår baklengs...