Av STEINAR SÆTHER

Helt fram til vi tok ledelsen 2-1 på Turf Moor trodde jeg fullt og fast på at vi ville tape kampen. Men vi besto manndomsprøven, det gjorde ikke Burnley. Vi hadde flaks med tre redninger på streken og andre store sjanser til hjemmelaget. Til slutt sto vi igjen som det eneste laget som har slått begge opprykkslagene på deres egen hjemmebane. Det er da noe å ta med seg på tampen av en sprø sesong.

To kamper gjenstår, sju kandidater er redusert til fem etter at Cardiff slo Rotherham torsdag kveld. Vi ligger best an av de fem med en ledelse på fire poeng ned til Reading på plass 22. 
I går tapte Blackpool 2-3 hjemme for Millwall. Det betyr slutt for denne gang i Championship for hjemmelaget. Hvem møter de ulike lagene i dag: Vi møter altså Stoke borte, Reading spiller hjemme mot Wigan, Huddersfield møter nå klare Cardiff borte søndag, mens Rotherham mandag møter Middlesbrough. Torsdag spiller Huddersfield sin utsatte kamp hjemme mot Sander Berge & kompani. 

I siste serierunde 8. mai har vi Bristol City hjemme, Huddersfield spiller mot Reading og Wigan har Rotherham hjemme. 

Stoke var aldri ventet å kjempe høyt på tabellen. De har uansett klart seg godt og har aldri vært i nærheten av å rykke ned. Fra en plass like over midten av tabellen, har de nå rykket nedover til en plass 16. Tallene er 14-11-19 og 55-51 som gir 53 poeng. Hjemme er de divisjonens tredje dårligste lag. Bare vi og Wigan er dårligere.

Manager er Alex Neil, velkjent på dette nivået. Målvaktene Bonham og Sarkic har spilt 22 og 7 kamper. Førstevalget Bursik ble solgt i januar, og veteranen Fielding har ikke fått prøve seg verken før eller etter januar. To som har spilt det aller meste av kamper i forsvaret er Fox og Wilmot, mens andre har spilt noe over halvparten. På midten har Baker og Smallbone spilt langt de fleste kampene. Her har det også vært utskiftninger i januar, slik at spillere som Clucas og Pearson har kommet inn og gjort det greit. Fremst har også Brown og Campbell vært trofaste mot skadefriheten og har delt 16 mål mellom seg. Gamle og gode Gayle har også spilt en god del uten å markere seg voldsomt.

Ingen av lagene har nye skadeproblemer. Okay, noen på hvert lag er ute. Disse er velkjente på begge lag, så nyhetene er ikke til stede. For Stoke sin del kan det være at noen av de yngre som normalt ikke hadde fått spilt en avgjørende kamp, nå kan få viktige minutter å vise seg fram på. Wild Thing er ikke gæ`ærn nok til å gjøre det i den situasjonen vi er i nå. Ett poeng kan være livsviktig, tre poeng avgjør alt i vår fordel. 

Vil gjerne tro at vi avgjør i dag. På papiret har vi et lag som skulle kjempet oppe rundt sluttspillet, det i motsetning til hjemmelaget. På tippekupongen blir det helgardering, for vi veit at i disse avgjørende kampene kan tilfeldigheter og nerver avgjøre mye.

Men PLIIIIIIS da, gutta. Lag en fest for oss i kveld 🙂