Av STEINAR SÆTHER

0-3 i Suffolk for Ipswich var ikke noe stas! I enkelte perioder var spillet bedre enn resultatet tilsier, men når en telte opp målsjanser kunne det endt med en verre målscore. Smithie var direkte komisk på 0-2, allikevel var han kanskje vår bestemann med tanke på hva han faktisk redda. Noen ganger var det reine julegateåpningen i forsvaret vårt, så takk igjen Alex! Samtidig: At det skal svinge så mye prestasjonsmessig to kamper på rad har skjedd før med både oss og andre, at det skjer så tett innpå et managerskifte overraska meg - og da har jeg ikke glemt at Norwich uka før blei redusert til 10 mann etter første fløytesignal. Kommer vi til å være gode hjemme og rævva borte framover?

Noe så sjeldent som en torsdagskamp for oss og ulvene i kveld. Ny motstander som sliter med spill og resultater. Om denne ulveflokken var en del av den norske villmarka, hadde de vært hjertelig velkomne hos sjøl den skarpeste ulvemotstanderen! De siste 9 kampene har endt 0-3-6 og tallene på tabellen sier 4-6-8 og 19-23, som betyr plassen over nedrykk med samme poengsum (18) som de rett under streken, som er Wigan og Cardiff. Rotherham har kun 7 små poeng nederst. 

Legg merke til at det er hjemme på Molineaux de er svakest med 2-2-5 og 9-14, for ute av hiet har de prestert til 2-4-3 og 10-9. Legg også merke til at tre av de fire siste på vandring har gitt U mot hhv Preston, Blackburn og Aston Villa mens topplaget Brighton sleit seg til seier 1-0. Sist lørdag tapte de 0-2 hjemme for uglene fra Sheffield.

Ulveflokken som Paul Lambert prøver å dressere ser egentlig ganske bra ut på papiret, så det overrasker meg at de er såpass langt nede. Lambert sin posisjon er trua, det er jeg sikker på. Uansett, navnene verdt å nevne er: Målvakta Ikeme, som vi husker som et lån, står bra. Har kun stått over 4 kamper. De 4 foran ham blir ofte Doherty, Iorfa, Batth og Hause, med Borthwick-Jackson og Stearman som erstattere. Midtbanen velges ut fra mange navn: Edwards, Coady, Texeira, Onianguè, Costa har alle spilt 10 eller flere kamper, mens 4 andre har fra 6 til 9 kamper. Framme er det èn duo som skiller seg ut, dog uten å imponere storligen, Dicko og Bødvarsson. Derfor har Mason og Cavaleiro rikelig med spilletid. Uansett spilleminutter, ingen av spissene har fler enn 2 mål. Toppskårerne Edwards og Costa har 3 hver.

Begge lag har spillere ute. Ulvene har 4 skadeskutte, 3 av dem skutt for lenge sida. Vi har som vanlig Mackie ute - men han har begynt å løpe rolig, er dog et stykke unna spill. Robinson skal få pausa fram til neste helg å rekreere beinet. Caulker er fortsatt skada mens Luongo er klar. Jeg tipper at også Sandro vil bidra i kampen!

Statistikken er ikke god for oss mot ulvene. På de siste 12 hjemmekampene har vi dårlige 1-8-3, den ene U`en kom i fjor 1-1 - hvor vi vant 3-2 borte. 2 mål mot Norwich var første gang på 8 kamper hvor vi skåra mer enn ett eneste mål. Det viktigste å vite foran kveldens kamp er at Chery fortsetter å skape sjanser, han har nå 55 sjanseskapende involveringer som er 8 flere enn nr. 2 på lista. Sterkt!

Jeg anser oss for å være favoritter i kampen. Vi har kanskje snudd hjemmeformen til noe positivt igjen under Ollie og da skal vi være vriene å slå. Men det fins et par djupvannsminer, jeg tenker på kombinasjonen midtukekamp, flomlys og tv-kameraer, samt at når jeg trur positivt om QPR sine sjanser i en kamp så ryker vi ☹ Men vi gir ikke opp!