Av STEINAR SÆTHER

Vi ordna den seier`n vi burde ha mot nedfallsfrukten Birmingham. Men helt overbevisende kan vi ikke sies å ha vært. Tomålsskårer Robinson gjorde sine to første for oss - og han bomma i tillegg på en enda større sjanse! Og som jeg har påpekt flere ganger nå, bommes det altfor mye på selve målet, og da blir det heller ikke mål. Ikke sant Washington og Sylla, dere som brenner to feite sjanser uten å treffe målet?

Bristol City er en helt annen motstander. Tredjeplass med i snitt 2 poeng vunnet per kamp er direkte imponerende. Mange så nok kvalitetene som de viste fram mot Man Utd onsdag i ligacupen hvor de vant 2-1 etter skåring når klokka tikka forbi 90 min. Det er faktisk deres fjerde PL-skalp på rad i den cupen i høst! Jeg innrømmer å ha dem lenger ned på tabelltipset ved sesongstart, men manager Johnson får mye ut av en på papiret middels fugleflokk.

Rødstrupene sine tabelltall forteller at de er like gode borte og hjemme. 6-3-2 på Ashton Gate mot 6-4-1 England rundt er fasiten. Mål skåres det, de skårer i snitt 1,5 mål per kamp uansett stadion og slipper inn det ene målet. Oppsummert vinner de som oftest med ett mål i kampene. Det gjør at de befinner seg henholdsvis 4 og 8 poeng bak blåfugla fra Cardiff og ulvene fra Wolves.

Rødstrupene flyr til verks uten særlig respekt uansett navn de bærer, og da får de resultatene de sikter på. Lag på øvre tabellhalvdel ingen hindring! De fire i serien er vunnet, to hjemme og to borte. Våre to håp for kvelden er at gjestene er slitne etter arbeidsseier`n over Man Utd for kun 3 dager siden, samt at vi gjør det ofte godt mot lagene øverst på tabellen, jevnfør Sheffield Utd og Wolves.

Målet beskyttes i seriespill av Fielding mens Steele underholder PL-lagene i cupen. Forsvaret har lederstjerna Flint som har mer å vise til enn en rikt tatovert kropp. Han skårer jevnlig på såkalt faste situasjoner, har netta 6 ganger og var nær mot Man Utd. Med seg har han som oftest Baker, Wright og Bryan. Sistnevnte gjorde sine ting enormt bra onsdag og skåra endog 1-0. Midtbanen består av Smith, O`Dowda, Pack, Brownhill og toppskårer Reid (10 mål) når de spiller 4-5-1, ellers er Reid en av to spisser, og har da med seg enten Diedhiou eller Paterson.

Fravær: Rødstrupene har av spillere nevnt Diedhiou og O`Dowda ute med skader, samt ytterligere 4 til. En av dem er vår gamle venn Gary O`Neil. Holloway kan glemme Mackie nå også, han soner den siste av tre kamper. Lynch er lenge ute mens Perch har begynt å trene igjen.

Jeg har den litt ulne magefølelsen av at fugla vil fly glade og fornøyde vestover etter kampslutt. Trur nok vi var mange som ønska ekstraomganger mot Man Utd, men vi fikk ikke den gulrota dessverre. Jeg tenker videre at vi om henimot 3 timer har tapt 1-2. Men jeg tar gjerne feil 😊

Benytter anledningen til å ønske alle ei god og fredelig jul!