Millwall på The Den er-og-blir en knokkelkamp. Ingen unntak denne gangen heller.

Etter "dronningpausen" så mønstret Michael Beale et lag bestående av noen endringer siden tapet mot Swansea. Ingen Dykes, Dozzell eller Dickie fra start denne gangen. De to førstnevnte var på benken, mens Dickie sannsynligvis har pådratt seg en liten skade på trening. Det bød på et par spennende endringer da Roberts kom inn på topp, Balogun i midtforsvaret og Iroegbunam startet på midten.

Dieng
Paal - Dunne - Balogun - Laird
Iroegbunam - Johansen - Field
Willock - Roberts - Chair

Kampen startet litt som forventet og håpet. Det var intensitet og vilje på ypperste nivå, og ferdigheter som ikke matchet tempoet 100%. Severdig var det i alle fulle fall, og det var QPR som startet best. Det var mye boks til boks spiil den første omgangen og ikke all verden med store sjanser.

Den største kom allerede etter 4 minutter da Willock leker med forsvaret på venstresiden innenfor 16-meteren. Han legger motsatt hvor Iroegbunam står helt alene på motsatt side. Mulig han burde forsøkt en volley, men han valgte å ta ned ballen og dra seg inn og avslutte med venstrebeinet fra 8-9 meter. En god beinparade fra keeper Bialkowski skaper en retur som Roberts header utenfor fra kort hold.

Millwall truet ikke Dieng voldsomt de første 45 minuttene, men har en avslutning som kunne vært farlig på grunn av styring fra QPR-forsvaret. Heldigvis var ikke touchen nok til å sette Dieng ut av spill og han redder ganske komfortabelt.

QPR presterer heller ikke all verden, foruten et par halvsjanser på skudd fra Chair og litt løskrutt fra Roberts på volley etter godt forarbeid av Laird.

Rett før hvilen deiser Stefan Johansen i bakken etter å ha fått en smell i ryggen. Så ikke pent ut, og man kunne frykte skade på vår mann, men han ristet det av seg og så ut til å gå ganske upåvirket i gareroben for pauseprat. 0-0 var greit nok, men skulle noen av lagene hatt en fortjent ledelse så var det QPR. Millwall spilte ball akkurat som forventet, uten noen form for "feinsmeckerier". Forrige sesong hadde de en joker i Jed Wallace og savnet av han er ganske åpenbart i dette Millwall-mannskapet.

Etter pausen startet det på samme måten uten all verden av aktivitet foran keeperne. Det skulle vare frem til 54 minutter da QPR sin joker skulle trekke et ess ut av ermet. Roberts på venstre finner Chair som gjør et par kroppsfinter før han perfekt finner Chris Willock på 18 meter. Er det noe motstanderlag av QPR bør unngå så er det en rettvendt Chris Willock på 18 meter. Han skyter ballen med kirurgisk presisjon utagbart nede i Bialkowskis venstre hjørne. 1-0 QPR fortjent!!

Etter scoringen så er det fremdeles QPR som holder kampen i ytterligere noen minutter. Chair fyrer av et gost skudd etter 58 minutter og ting ser ganske komfortabelt ut. Millwall gjør et dobbeltbytte og setter inn blant annet Afobe på topp. Det skulle være med å bidra til at Millwall hevet seg gradvis de neste 10 minuttene. Afobe kom til ufarlig heading, men man følte at de nærmet seg noe. Det var helt frem til QPR fikk en corner på vår høyreside etter 70 minutter. Lagene bruker tid på å gruppere seg, Stefan Johansen tusler tilsynelatende uinteressert mot kortlinjen uten å bli markert. Chair tar corneren kjapt til Johansen og Millwall-forsvaret er håpløst forvirret.

Stefan Johansen er iskald og drar av en mann før han setter ballen i det lengste hjørnet med venstrebeinet. Herlig Stefan!
Horribel forsvarsorganisering, men hvem bryr seg. Gutta våre er på hugget og utnytter situasjonen til det fulle. 2-0 med 20 minutter igjen.

QPR ser ut til å kontrollere. Beale gjør noen standardbytter og alt ser enda mer komfortabelt ut. Etter 82 minutter får Millwall en enorm sjanse til å redusere. Først redder Balogun på streken før neste bølge ender med et skudd i tverrliggeren fra Flemming. Vi er griseheldige ved anledningen.

Beale gjør nye bytter og legger om til 4-4-2 nå. QPR avslutter matchen med Bonne og Dykes på topp. QPR holder greit stand og slipper aldri Millwall til klare målsjanser igjen, selv om det legges til hele åtte minutter.

Vi vinner 2-0 på The Den og leverer en bunnsolid bortekamp. Deilige tre poeng settes på kontoen, og viktig at vi slår tilbake etter en liten nedtur i Wales mot Swansea sist.

Chris Willock er jokeren i dette mannskapet. Han er en aldri så liten diamant som stadig skinner sterkere. Likevel er det en solid laginnsats som skaper dette. Field har blitt en god stabilisator på midten og frigjør Stefan som virker piggere enn på lang, lang tid. I tillegg er vi solide bakover og sikrer sesongens første "clean sheet". Det var jaggu på tide!

Nå rettes fokuset mot Stoke hjemme til helgen!

Millwall-QPR 0-2 (0-0)