Av STIAN KARLSEN

KPF stadion badet i solskinn denne ettermiddagen. Ypperlige spilleforhold. Ingen av lagene hadde i praksis stort å spille for. Norwich allerede klare for opprykk, og blir etter alle solemerker også mestere i divisjonen. 

Tre endringer på QPR siden sist. I utgangspunktet så vi styrket ut på papiret. Dieng, De Wijs og Wallace tilbake. 
Laget som stilte var da som følger: Dieng, Kakay, Barbet, Dickie, De Wijs, Wallace, Johansen, Thomas, Chair, Willock, Dykes

Offensiv innledning
To gode sjanser innenfor de første to minuttene. Først Kakay som avslutter rett utenfor for QPR i meget god posisjon, så en dårlig heading tilbake til Dieng fra De Wijs, som førte til at Buendia var alene med Dieng. Buendia prøvde en lobb, men ballen gikk utenfor. 

Det var liten tvil om at Norwich ville vise seg fra en annen side enn i midtuken da de tapte mot Watford hjemme. De hadde mye ball i innledningen og viste klare antydninger til hvorfor de leder ligaen. Gode ballspillere, veldig samspilte og med spillere som Cantwell og Buendia ser de ut til å være godt rustet for en retur til Premier League. 

Til tross for mye ballinnehav så klarte de ikke skape all verden mot et godt organisert QPR, og faktisk så det farligere ut de gangene QPR gikk fremover på en langt mer direkte måte. 

Dieng fomler
Etter halvtimen tar Norwich ledelsen. Bendia finner Quintilla som får skutt fra 15 meter. Skuddet er ikke all verden og Dieng er på ballen, men dessverre fomler han litt slik at den spretter videre mot mål. Dieng kommer seg på beina og slenger seg desperat etter ballen. Ballen er akkurat over streken når han får hånda på den. En keepertabbe, noe som er sjeldent kost fra den kanten. 0-1 på KPF stadion. Ikke ufortjent heller... 

Nesten for Dykes
QPR kunne slått tilbake nesten umiddelbart da Chair sendte Dykes gjennom med en nydelig ball. Dykes prøvde forlenge ballen og trille den i det lengste hjørnet til Tim Krul, men Krul gjorde en strålende jobb og fikk reddet med venstrebeinet. 

QPR løftet spillet etter scoringen og la litt trykk på Norwich før pausesignalet, uten at kom til store klare sjanser. 
0-1 til pause. 

Norwich gode, veldig ballsikre med høyt tempo. Likevel hadde QPR vist nok til at vi hadde troen på poeng. 

24 HT.jpeg

Mye som skjer
Om første omgang var severdig, så ble den neste helt spinnvill. Begge lag var interessert i å angripe med mange spillere og produsere god underholdning. Begge lagene hadde tydelig fått beskjed i pausen om at her skulle ingenting spares på. 

Straffemiss og 0-2 
QPR kontrer etter 53 minutter. Stefan Johansen fører ballen inn mot 16-meteren og setter opp Chris Willock som blir lagt i bakken av Hanley. Dommeren peker på 11-meters merket. 

Dykes stepper opp og tar straffesparket. Han setter den midt i mål litt over bakken. Tim Krul går mot sin høyreside, men løfter venstrebeinet sitt nok til å redde ballen. 

To minutter senere står det i stedet 0-2. Innlegg mot bakre stolpe, Aarons sniker seg inn på blindsiden av Wallace og avslutter på volley fra skrå vinkel. En strålende avslutning og Dieng er sjanseløs.

Kjempet seg inn 
Det kunne se ut til at lufta var i ferd med å gå ut av QPR-ballongen og Norwich var nært 3-0 da Puukki kom alene med Dieng. Dieng gjorde seg så stor at den finske spissen satte ballen utenfor.  

QPR ga likevel ikke opp og fortsatte å gjøre forsøk på å etablere spill og skape sjanser. Stefan Johansen prøvde seg på frispark fra 20 meter som gikk en liten meter over.

Bytter
Halvveis i 2 omgang var det tid for nye friske bein. Charlie Austin og Albert Adomah kom inn for å skape offensivt trykk. Chair og Kakay gikk ut. 
Warburton fikk akkurat den responsen på byttene som han drømte om. 

Lyndon Dykes!
Først er ballen i mål en gang og blir avblåst for offside, så skal endelig QPR få føle på nettkjenning. Igjen er det Lyndon Dykes som scorer. 

Chris Willock blir spilt ned på høyresiden, finner Austin foran mål som i presset situasjon forlenger ballen mot bakre stolpe. Der står Lyndon Dykes og setter enkelt inn 1-2. QPR er tilbake i denne matchen. Dykes sin scoring nummer 12 denne sesongen. 

Presser på!
Etter scoringen er momentet i matchen QPR sitt. Albert Adomah er god på høyrekanten etter innhoppet, utfordrer og slår gode innlegg. Ved et par anledninger finner han Charlie Austin som faktisk bør sette inn utligningen på de sjansene han får. 

1-3
Igjen er det Norwich som får uttelling når QPR jakter. Denne gangen får de også god hjelp av QPR-forsvaret 

QPR prøver å spille seg nonchalant ut av egen 16 meter. Dickie prøver å finne Stefan Johansen, men høyt press fra bortelaget gjør at de snapper ballen. Tre trekk senere ligger ballen i mål og banens beste, Buendia, er målscorer med en enkel tap-in fra 7 meter. 

Med under 10 minutter igjen på matchuret så var løpet kjørt med 1-3. 

Norwich hadde cruisekontrollen på derfra og inn. En rekke bytter og kun tre minutter overtid så var det hele over for denne gang. 

Jevn kamp som topplaget vinner fordi de er bedre i avgjørende faser. Vi brenner et straffespark og slurver mer i pasningsspillet (ikke bare ved 1-3) og det gjør tilslutt at vi taper oppgjøret. 

U R´sss

 

QPR-Norwich 1-3 (0-1)
Mål:
Quintilla (31), Aarons (57), Dykes (73), Buendia (81)