Av ALLAN KLO

19. mai 2012. Allianz Arena i München.
Tyskerne hadde hjemmebane og var store favoritter mot Chelsea, som overrasket alle ved å slå ut selveste Barcelona over to semifinalekamper.

Chelsea ble tidvis utspilt av Bayern München, men vant likevel verdens mest prestisjetunge klubbturnering etter straffesparkkonkurranse.

Fintet ut Tottenham
Som vinnere kvalifiserte de seg automatisk til neste sesongs gruppespill. På tribunen i München satt en sønderknust Harry Redknapp, som en uke tidligere hadde ført Tottenham fram til 4. plass i Premier League.

I sin nylig publiserte biografi beskriver Redknapp kvelden som hans verste i karrieren.

- En av mine største tabber i livet gjorde jeg den kvelden jeg dro for å se Chelsea vinne Champions League-finalen i 2012. Dere vet hva som skjedde. Chelsea ble rundspilt av Bayern München, slik de hadde blitt det mot Barcelona og Napoli i de foregående rundene, men de vant trofeet. Det betydde at Spurs ikke hadde kvalifisert seg for neste sesongs Champions League, selv om vi hadde kommet på 4. plass, foran Chelsea i Premier League. De overtok vår plass som regjerende mestere. Jeg var på gråten, skriver Redknapp i boken.

Ruud Gullit
Manageren lot seg spesielt irritere av Ruud Gullit, skriver Daily Mail.

- Han oppførte seg som en tulling rett foran meg. Chelsea hadde gitt ham sparken, men han hoppet rundt og banket på vinduer for å få oppmerksomheten fra Chelsea-spillerne. I bakgrunnen satt jeg, trolig så langt nede som jeg aldri har vært i fotballkarrieren.

Fikk sparken
Ikke nok med det. Noen uker senere fikk Redknapp sparken fra Tottenham, som styres av Daniel Levy. Samtidig var manageren involvert i et rettslig oppgjør for å ha snytt på skatten.

- Men jeg bærer ikke nag til ham av den grunn. Levy lånte meg noen spillere forrige sesong i QPR.
Han var den første til å ringe og ønske meg lykke til da jeg overtok som manager i QPR, og kvelden jeg forlot Tottenham ringte han og sa at han håpet at vi fortsatt kunne være venner, forteller Redknapp.