Av STEINAR SÆTHER

Det er ekstra greit at ei landslagspause er over når ditt eget landslag ikke mestret oppgaven sin. Så da ser vi fram mot hjemmekampen mot Luton Town, til og med direkte på Sky. Om vi liker fredagskampene eller ei, er en annen sak. Vi er ikke knallgode på akkurat det "derre der".
Like greit å begynne hjemme etter pausa ettersom så mange har vært på reis med sine landslag. Reising blir det nok av gjennom en hel sesong. Det kunne vært Blackpool som var vårt reisemål for kveldens kamp...

Vi befinner oss innafor den sonen vi helst vil være ved sesongslutt. En sjetteplass er bedre enn den sure sjuendeplassen. Avstanden videre oppover er kort, men det er veien nedover tabellen også. Våre 28-24 og 7-5-5 møter Hatters sine 26-22 og 6-6-5. Borte fra Kenilworth Road er tallene 2-3-3. Det er kun to poeng ned til 11. plassen som Hatter har.
Når det gjelder antall skårede mål har Fulham stukket langt av gårde. Hele 44 ganger har Mitrovic & kompani glist underveis i kampene. Bournemouth som leder foran nettopp Fulham har overtatt andreplassen med sine 31 mål. Vi er nå tredje best sammen med Blackburn, vi har begge 28. Vi er ikke like råe foran mål lenger selv om vi skårer i alle kampene (mot Sunderland i cupen også!).

Luton ledes av Nathan Jones. Han har med seg ei spennende spillergruppe. Målvakten Sluga er en av de beste i Championship. Bree, Bradley og Burke holder også bra nivå i forsvaret. Apropos Bree: Han blir også brukt på midten som høyreving pga sin store fart. På midten råder Ruddock Mpenzu og Berry (når han spiller). Lansbury er jeg mer usikker på, for det virker som karrieren er nede i en bølgedal. Frenst sjefer Cornick og Adebayo, som har til sammen 15 mål.
Jones har lagt til et fysisk alen til spillet, og de er mer direkte enn før. Vi kan ikke forvente en tilsvarende kamp vi hadde i forrige sesongs siste kamp. Nå har begge lag mye å spille for, ikke bare å få den siste hjemmeseieren.

Etter sånne landslagspauser er det alltid vareopptelling for å se hvem som vitterlig kan spille. Vi skal sjekke ut 5 til 6 mann. Dykes kan hende ikke spiller på grunn av skaden mot Nottingham - som har holdt ham ute av Skottland sine kamper. Odubajo og De Wijs er usikre. Gray er også veldig tvilsom, spiller neppe Dieng føler jeg meg sikker på spiller. Chair spiller nok om han ikke er for sliten. Men vi kan få med igjen Wallace og Field! Kanskje ikke full spilletid, men noen minutter er innenfor rekkevidde. 
Hos Jones og Luton er det lite informasjon å hente nå på morgenen. Laget inneholder få om noen landslagsspillere, og kan av den årsak stille med de fleste av de beste. Vi får fasiten litt før 20.45 i kveld. 

Sender samtidig en hilsen til gjengen med supportere som avholder årsmøte i et lokale tilknytta Rockefeller. Keep up the good work - og stå på under kampen!
Og hvordan ender kampen? Tja, ikke godt å si (nå heller). Hatters er ingen sin drømmemotstander med tanke på sine styrker, og vi kan sjøl være svekket. Det lukter trøbbel lang vei. Om ikke for Chair og Willock ville jeg tenkt borteseier, med begge på banen fra start sier jeg en usikker U. 1-1 eller 2-2.