Av STEINAR SÆTHER

0-3 var dessverre et helt greit resultat. Alle tall fra start til mål viste Burnley sin overlegenhet, og de framstår som det beste mannskapet i Championship. Spørsmålet er etter mitt syn, hvem de får med seg opp i Premier League. Det var ellers meningen at Paul Hall skulle få lede mannskapet vårt i èn kamp, for Critchley fikk jobben en times tid etter kampslutt. 
Dag Håkon tok oss med på en rundtur i vår nye manager sin CV. Nå har Critchley hatt ei uke på seg til å bli kjent med spillerne, og han har ganske sikkert analysert Preston NE. Analyse og dertil strategi er en av hans anerkjente styrker.

Mannskapet fra Deepdale langt der nord startet kruttsterkt etter pausa med 4-1 borte i Blackburn. Med det klatret de opp til en 6. plass. Formen før pausa var også veldig god, og det tyder på at laget har beholdt momentum. Vi beholdt plass 9, men i går kveld slo Birmingham juksehoopsa og klatret forbi oss. Altså 10 ved kampstart i dag.

Seieren over Blackburn ble ekstra imponerende fordi laget hadde mange fravær. Noen færre fravær, visstnok, mot oss. Ryan Lowe har vist seg å være en god manager for de "liljehvite". Hans mannskap spiller en tydelig type fotball, og (også) han er klar på hvordan neste kamp skal spilles. Kanskje dette blir like mye en kamp mellom to managere som har likt utgangspunkt?
Hvilke spillere som starter eller kommer innpå mot oss, er ikke så lett å bli klok på nå som flere spillere kan være tilbake. Men målvakta Woodman er sikker, det samme er spissen Evans. Han skåret da også to mål på Ewood Park for ei uke siden. Jeg antar at Ledson og Johnson starter på midten og offensiv midtbane. Lowe spiller ofte et system 3-4-2-1, så de som eventuelt blir klare må fylles inn på rett plass.

Hall skulle sist lørdag hatt fullt mannskap ble det sagt på forhånd. Sånn var det ikke. Foruten en stadig ferierende Chair, manglet vi også Balogun og Stefan. Alle tre blir fraværende mot Preston også. Den eneste av de tre som kan få spilletid, er Chair i bronsefinalen i VM. Marokko har en del slitne spillere nå, et par med skader også, så vår Ilias har en mulighet til å bidra inn mot en bronsemedalje. 

Deepdale har sjelden vært ei gullgruve for oss. To seiere på de sytten siste kampene sier sitt. Likevel skal vi ikke lenger tilbake enn mars 2020 hvor vi vant 3-1 etter å ha ramla under på straffe før pause. Det måtte en utvisning til hos oss (Cameron) før vi skjønte alvoret og skåret tre.

Vrien kamp og vrien start for Critchley. På en tippelapp med system setter jeg helgardering med majoritetstips for Preston.