I den første av to påfølgende hjemmekamper i julestria skal vi opp mot West Bromwich Albion, et lag ekspertene ikke trur helt på. Ikke fra seriestart av, ikke utover våren. Men de har spilt seg foreløpig fram til en flott 7. plass med 30 poeng, som er både 20 flere enn oss og målforskjellen er også på 20 i deres fordel kontra oss. Altså ikke å kimse av dem heller.

Muskler
Steve Clarke sine elever spiller generelt fin fotball, primært langs grassmatta. Men de har muskler også, slik at i duellspillet er de likeverdige alle. På utflukt fra The Hawthornes er de høyst kapable til å slå de fleste i PL - det i motsetning til oss dessverre.
De har riktig nok tapt de to siste bortekampene, i en litt dårlig periode, mot svanene og gønnerne hhv med 1-3 og 0-2. Men før der igjen, i november, vant de borte mot både Wigan og Søndre Land. Det er mer enn vi klarte nylig.

Odemwingie
At the Baggies vant hjemme mot Nordvika lørdag kan ha vært vendepunktet for en bedre periode igjen. Mannskapet er jevnt og godt, men det fins ess også. Odemwingie kan avgjøre kamper aleine - sjøl om han har vært ujevn i høst. Long som enslig spiss er målgjører av rang, og spiller ikke han er unggutten på 19, Lukaku, et annet ess. Hvor lenge han blir værende hos birminghammerne er uvisst. Mange storklubber ser jevnlig på utviklingen hans. De andre på midten og hele forsvaret med Olsson i førerrollen, og Foster bak, er samspilte og solide.

Skader
Skadesituasjonen er meget bra! Med hensyn til skader er vi derimot litt utsatt, og da særlig bakover. Det var derfor, viste det seg, Harry putta Anton på høyrebackplass lørdag. Ingen optimal løsning som vi veit, men ut i fra forholdene gjorde han seg ikke helt vekk, i følge radioreporterne jeg hørte på.

Både Onuoha og Traorè har fått seg smeller og er tvilsomme - men herregud som jeg ønsker minst èn av dem tilbake! Cissè fortsetter sikkert på topp. Det var IKKE hans skyld at så lite blei skapt i nordøst, det må rotete spill på midten ta skylda for.

Statistikk
Litt mer statistikk: WBA er litt slepphendte bakover på bortebane (som igjen kommer av angrepsvilligheten). På de 46 siste bortekampene har laget kun oppnådd 2 "reine ark". Dette er en viktig kunnskap ikke bare for oss, men særlig Harry.

Av andre tall vil jeg nevne at QPR har seira i de to siste "boksedagene" mens WBA har 3 av de 4 siste uten skåring. Begge deler må gjerne fortsette men jeg tviler på om dette har noen betydning for kampen onsdag. WBA har slått oss i to av de tre siste møtene, den tredje endte uavgjort.
I det forrige møtet, borte i høst, tapte vi 2-3 i en av de beste bortekampene under Hughes.

Åpent
Mye uventa skjer i disse kampene 2. juledag. Hva som skjer i denne helgarderingskampen er vanskelig å si. At vi må være like direkte som i Fulham-kampen er udiskutabelt, men vi kan ikke uten videre tru at WBA vil gi oss like mye rom som Fulham gjorde. Det kan bli Taarabts bane i denne kampen.

Derfor er det å håpe at Harry har fått drilla inn bevegelsesmønsteret til denne kampen, slik at vi unngår å stoppe opp fordi vi flyr i veien for hverandre.
Mannskapet kan bli mye likt sist helg om ikke skadesituasjonen bedres i de siste timene. Om resultatet trur mer enn noe annet at vi får en vinner. 2-1 til et av lagene.
Måtte det beste hjemmelaget vinne...