Av STEINAR SÆTHER

To uker er jaggu lang tid. Særlig når vi var så himmelsk deilig godtspillende og trepoengvinnende før VM-plassene skulle deles ut. Jeg trur kanskje ikke løveflokken fra sør for Themsen er den verste motstanden i "oppstarten". Det er ingen undervurdering i det utsagnet, men jeg trur at løvenes litt urytmiske rock`n`roll-aktige spill passer oss bedre i den første kampen enn f.eks neste helgs motstander, Burnley. Greit å ha denne under de blå-hvite stripene til dess.

I QPR uten suksess
Manager hos løvene fra Millwall, Steve Lomas, har som dere veit en ganske kort fortid på midtbanen hos oss. I dag bruker han faktisk vår egen Harry Redknapp som mentor. Han ringer Harry for å diskutere manager-relaterte spørsmål. Jeg tviler på at Harry har fiska mobilen helt opp til øret denne uka om han har sjekka nummeret først :-)

Millwall-supporter
Gary O`Neil forteller i dag fredag om familien som er løvefans, og at han som guttunge sammen med bestefaren sin fikk tak i en bit av grasset på gamle The Den når de renoverte dette i 1993. Gary sier videre at han og bestefaren laget et mini-Den via Subbbueto-ting og vanna grasset gjennom flere år til det visna og han fant ut at det uansett var en teit ting å drive med.

Leiesoldaten
Ellers finner vi utlånet vårt, Shaun Derry, i klubben. Men det fins nok en avtale om at han ikke skal spille mot oss. Det gjør derimot vår gamle stopperkjempe Dan Shittu. Robert Hulse skal visstnok legge fotballskoa innerst i skapet og begynne som fysioterrorist i stedet. Han er ergo uaktuell. Synd. Synd fordi det ville vært en stor fordel å ha ham som stor, treig og ufarlig angriper mot oss! Jeg avslutter denne sekvensen med å nevne Mick Harford, trener for a-laget, som i 2010 var ivaretagingsmanager for oss.

Sesongen frem til nå
Laget Millwall sliter og er plassert som nr. 18. De skårer i snitt ett mål per kamp men slipper inn to. Vi skårer jo også i snitt omtrent ett mål men når forsvars- og målvaktsspillet er så fantastisk patent at vi kun har slept inn to - 2! - til nå, er vi så fortjent på 2. plass etter Burnley. Men ting tyder på at ting har lysna på skåringsfronten for oss. Charlie er farlig med sine fem mål på de fem siste kampene, og vi har knapt sett Chevanton enda, som absolutt bør nette når kampformen er fullt til stede. Og nå begynner både Kranjcar og Hoilett å se målfarlige ut. Phillips kommer også. Dette blir gøy framover!

Foruten våre x`er og y`er i Lomas sin spillergruppe, er det flere brukbare navn som er kjent gjennom mange år på dette nivået. Men jeg nøyer meg med å nevne midtbanespilleren Liam Trotter, som Harry var litt på knea etter før sesongen starta. En veldig god spiller på dette nivået, Trotter.

Vi har fem mann ute og Millwall har 2-4. To mann er garantert ute med skade og suspensjon mens to kan bli klare. Litt interessant med han som er suspendert. Han, høyrebacken Alan Dunne, er ute for sitt allerede andre røde kort, og det er faktisk lagets tredje totalt. Hos oss er han jeg ikke vil nevne navnet på riktig ennå nærmest med fire gule.

Mitt hovedtips er en ny seier 2-0. Ser dog ikke helt bort fra at løvene kan bite seg fast bakerst i nettet til Green èn gang. Men ikke to!