Av STIAN KARLSEN

Det sitrer i kroppen etter landslagspause. Fredag kveld og lokaloppgjør på Craven Cottage var en strålende ramme for oppgjøret. 

Warburton stilte med en forventet 11´er i en 3-5-2 denne gangen. Kelly ikke i troppen, så Lumley voktet buret denne gangen. Foran seg hadde han Wallace, Hall og Leistner med Manning og Kane som vingbacker. På midten var det trioen Dom Ball, Ebere Eze og Luke Amos. Nahki Wells og Jordan Hugill på topp er det beste vi kan servere for øyeblikket. 

FUL Lag.jpeg

Perfekt start, 0-1 Hugill
QPR gikk ut brutalt og fikk betalt nesten umiddelbart. Todd Kane blir spilt fint ned til dørlinjen og slår inn rett foran mål. Fulham-keeper Rodak får slått ballen ut i feltet hvor Hugill kommer stormende og setter returen over linja. Det var et øyeblikks tvil om ballen faktisk var over linjen, men repriser viser at den var langt inne og at dommeren gjorde en helt riktig avgjørelse når han pekte på midtstreken. 

Ingen behov for hverken mållinjeteknologi eller VAR der... 

HUGILL SCORES.jpeg

Helt overkjøring
QPR tok tak i matchen etter scoringen og var det klart beste laget. Fulham virket strekt rystet og sjansene haglet nærmest mot keeper Rodak den førstehalvdelen av omgangen. Da man passerte 20 minutter stod det 8-1 i sjanser og 5-1 i avslutninger på mål i fordel QPR. Nærmest i denne perioden var QPR når Todd Kane nok en gang fosset ned høyresiden og la ballen rett inn foran mål. Tim Ream klarerte ballen i stanga fra fire meter. 

Etter intens overkjøring ute å få videre resultat så jevnet oppgjøret seg litt ut. Fulham fikk litt mer plass og rom, og det skulle ikke gå lang tid før de utnyttet QPR sin største svakhet; evnen til å forsvare seg. 

1-1, Kamara
27 minutter er spilt når utligningen kommer. Odoi kjører karusell med Manning på vår venstreside før han krosser ballen inn i feltet. Kamara står helt umarkert mellom Hall og Leistner, og får all verdens tid til å styre headingen utagbart i Lumley sitt høyre hjørne. Det ser så fantastisk enkelt og billig ut... 

Rett etter utligningen spiller Manning gjennom til Wells som er alene med Rodak. Wells prøver å sette ballen mellom beina på keeper, men han rekker å få kroppen ned. Stor sjanse!

Stolpe Fulham
Noen minutter senere er Fulham nær å ta ledelsen da Tom Cairney spiller fri Ivan Cavaleiro på vår høyreside. Cavalairo banker ballen i den nærmeste stolpen. 

Det svinger skikkelig på Craven Cottage, men inn mot pausen roer det seg noe ned og lagene går i garderoben på stillingen 1-1. 

FUL HT.jpeg

2 omgang
Totalt sett blir den andre omgangen en stor nedtur sett med QPR-øyne. Begynnelsen av omgangen er jevn og man sitter med følelsen av at det neste målet blir avgjørende. Litt om litt tar Fulham mer tak i kampen samtidig som vår viktigste brikke, Eze, blir mer og mer usynlig. 

2-1, Kamara
Fulham står etterhvert høyere i banen og tvinger QPR til å spille ball i bakre rekker. Vi er nok ikke viden kjent for å være gode akkurat på dette punktet, og det blir da også tilslutt avgjørende. 

Fulham står høyt og ballen spilles tilbake til Lumley. Lumley klarer til midt på egen halvdel med et tilnærmet sleivspark som havner hos Stefan Johansen. Johansen løfter blikket og trer ballen gjennom et uorganisert QPR-forsvar til Kamara. Alene med Lumley setter Kamara ballen i det lengste hjørnet. Lumley er borti ballen, men klarer ikke hindre at den går inn.

Rakner...
Etter scoringen er det mye Fulham og QPR går mer eller mindre opp i liminga. Knockaert smeller ballen i stolpen til Lumley kort tid etter scoringen og vi er heldige som ikke ligger under 3-1. 

Warburton gjør noen grep for å prøve å påvirke matchen. Amos og Wells går ut til fordel for  Ilias Chair og Josh Scowen. 

Fulham var det klart giftigste laget utover i omgangen, og laget har en helt annen defensiv trygghet enn hva QPR kan skilte med. Det føltes rett og slett som vi ikke var i stand til å kunne få med oss poeng på Craven Cottage. Chair var et lyspunkt offensivt etter han kom inn, men det ble aldri det helt store av målsjanser ut av det. 

Etter over fire tillagte minutter blåser dommeren av kampen. 2-1 til Fulham ble fasit tilslutt. Litt bittert og basert på en helhet så føltes det som om uavgjort hadde vært rettferdig. QPR med en strålende innledning som burde gitt bedre resultater, mens Fulham viser at de er både effektive og har kvalitet utover i matchen. Strålende underholdning på en fredags kveld, men som vanlig må vi score 2-3 mål for å få med oss noe som helst av poeng. 

Våger påstanden om at forskjellen på lagene denne gangen var på keeperplass. En posisjon hvor vi stort sett har vært bortskjemt i alle år har nå blitt en stor hemsko. 

Pokker! 

Fulham-QPR 2-1 (1-1)
Mål: Hugill (3) Kamara (27, 65)