Av DAG HÅKON HELLEVIK

Alle QPR-fans på 50 eller mer bør svare ja, for dette er nøyaktig det samme scenariet som i sesongen 1972/73. Rangers kapret den gangen opprykket sammen med nevnte Burnley, som samme år hadde solgt lyntoget Dave Thomas til oss.

Thomas forteller fortsatt om den absurde følelsen det var å spille for to klubber som rykket opp samtidig, og Charlie Austin kan utmerket godt finne seg selv i omtrent samme situasjon om noen måneder. I så fall har historien gjentatt seg på en måte vi ville være svært fornøyde med.

Tøff test
Når QPR møter Burnley kommende lørdag ligger vi to poeng bak, men med en kamp mindre spilt. I teorien ligger vi foran dem på tabellen, men skal teorien omsettes til praksis må vi vinne toppoppgjøret på gamle Turf Moor. Det blir en skikkelig test for et QPR-lag som, 11 ubeseirete kamper til tross, fortsatt ikke har møtt ett eneste av de andre lagene på tabellens topp ti.

1972
I starten av oktober 1972 var situasjonen omtrent den samme. Burnley toppet tabellen også da, med 17 poeng på de 12 første serierundene, mens QPR også da lå en kamp på etterskudd og hadde 14 poeng på 11.

Det var etter den gamle regelen om to poeng for seier, så etter dagens tellemåte hadde Burnley hatt 22 poeng mot QPRs 18. Rangers hadde 4 seire, 6 uavgjorte og 1 tap den gangen, og tabellen var svært jevn med hele åtte lag innenfor tre poeng i toppen av lista.
Men om sesongstarten den gang hadde gitt oss færre poeng, så ga den til gjengjeld mange flere mål. Vi sto med målforskjellen 24-15 på de 11 kampene, mot 14-4 i dag.

Suverene opprykkslag
Sesongen endte med Burnley som seriemestre i gamle andredivisjon, og med Rangers ett poeng bak. De to klubbene var helt suverene, for etter trepoengsregelen var differansen fra QPR ned til Aston Villa på tredje plass hele 17 poeng. Bortekampen mot Burnley, som vi nå ser frem til med skrekkblandet fryd, gikk den gang tidlig i september og endte 1-1. Returoppgjøret i London gikk i januar, og da vant QPR 2-0.

Fra lagenes møte i januar 1973. Også den gang kjempet Burnley og QPR side om side i toppen av tabellen. Kampen samlet sesongens høyeste tilskuertall på Loftus Road (22.518).

Dave Thomas
Hva Dave Thomas angikk så debuterte han ikke for QPR før i sesongens 14. ligakamp, 21 oktober. Han spilte for Burnley frem til siste kamp i september, og kom deretter til W12 for 165.000 pund.  Derfra og inn var han imidlertid fast på QPR-laget, og fra sin vingposisjon scoret han 6 ligamål på 28 kamper. Den eneste forskjellen på Dave Thomas og Charlie Austin var at denne gangen kjøpte vi Austin fra Burnley før sesongen startet. I 1972 var ikke overgangsvinduene funnet opp, og klubbene kunne handle spillere fritt helt fram til sesongens siste uker.

charliecharlie.png
Kan Charlie Austin være med og gjenskape historien 2013/14?