Av STEINAR SÆTHER

Vi lever godt med 2-2 i Newcastle. Der oppe på nordøstkysten var vi både dyktige og hadde nødvendig flaks, og trua på seier var heller ikke langt unna. Sjøl etter Shelvey`s volley når vekkerklokka passerte 38 sekunder og vi fikk den litt seine middagsluren ut av øynene, var det store poenghåp innafor hjernebarken. Fra og med andre spilleminutt eide vi omgangen og både målvakta og forsvarere lå langflate for å hindre skåringer til oss. Særlig Luongo var avslutningskåt, men det var altså Washington som fikk æren av å utligne. 

Så kom 2. omgang og den, for kamplederen, uheldige episoden hvor Mackie skulle hatt gult og Shelvey rødt kort - og ingen fikk annet enn tilsnakk. Jeg trur ikke spillerne våre var mentalt på landjorda igjen når frisparket til skjærene blei tatt og dermed 2-1. Utviklingen derfra og ut kampen var ikke god, skjærene kom på skuddhold og avslutningene var av den vanskelige sorten, Smithie var i det umulige hjørnet, og heldige oss opplevde at midtstopper og målvakt ikke kommuniserte (eller hørte hverandre i skrålet?) og 2-2 var bare helt nydelig. Etter kampforløpet vant vi ett poeng.

Farende fanter på ny, ny kystby, nå lengst nordvest og Ewood Park. Blackburn er godt festa i nedrykkskampen med sin nest sisteplass, bare snart fortapte Rotherham under seg. Avstanden ned er allerede på 9 poeng, oppover er det håp ettersom Wigan som tapte 0-1 for uglene i går kveld, har samme poengsum og avstanden videre er på 3 poeng til de to neste. Til oss på 18. plass er det nå 9 poeng, ei heller det avskrekkende. Så det er et heltent hjemmelag som møter oss i ettermiddag.

På Ewood Park har disiplene til Owen Coyle prestert moderate 4-5-6 og 21-24 (som er ett poeng mer enn oss på Loftus Road må vite!). Borte er laget langt verre enn oss med 2-2-9 mot 5-3-6. Vår borteproduksjon av poeng er hovedhåpet foran denne ka mpen sida Blackburn har et beinsolid nakketak på oss reint statistisk. En eneste seier på de siste 16 kampene sier sitt, deretter 8 uavgjorte og 7 tap. Seier`n kom i forrige årtusen!

På tross av, eller kanskje på grunn av, tabellplasseringen, kom det kun to spillere inn før vindushaspene blei lagt i krokøyene sine og vinduene lukket igjen. Emnes fra Swansea på lån er et kjent navn mens Joao debuterte i tapet mot Leeds i midtuka. Men det er andre spillere som imponerer mer, og de spiller framover på banen. Gallagher og Graham har delt 20 mål mellom seg, og med de to nyankomne og Mulgrew, har de bra avslutningsstyrke. Når det er sagt, foreløpig har røverne avslutta 51 ganger mindre enn oss! 

Smith og Morrison får antagelig sine debuter i dag. Og med det har vi nesten en hel spillerstall tilgjengelig. Kun Robinson er åpenbart ute. Sylla er visstnok friskmeldt igjen. Caulker har nok spilt sin siste kamp og er ikke aktuell.

Tenker at dette kan bli samme type kamp som mot skjærene. Røverne starter friskest med oss bakpå de første minuttene, når de har løpt fra seg starter vi vårt spill framover, forhåpentligvis uten et mål under fra start av. Begge lags nye spillere har lyst til å vise muskler og seiersvilje. Det første jeg kommer på er 1-1 pga historikken lagene i mellom, det neste er 2-1 til oss pga vår dugelige bortestyrke.